Comencen les visites hivernals al Palau Maricel

El Palau Maricel ha acollit avui, diumenge 20 de gener, la primera visita guiada de la campanya organitzada pel Consorci del Patrimoni de Sitges durant aquest hivern i la propera primavera. El mal temps d’ahir dissabte i la coincidència amb la celebració de la festa dels 150 anys de construcció de l’ermita de Sant Sebastià no han estat cap obstacle per a que el primer grup, compost per una quinzena de persones –la major part dels quals visitants i turistes–, hagin pogut veure els interiors del Palau Maricel i aproximar-se a la seva història.  
Acompanyats d’un guia de Museus de Sitges, el grup ha iniciat la seva visita des de la porta principal del Palau, al Racó de la Calma. El Saló d’Or ha estat la primera estança del recorregut i una de les que ha causat major impressió als visitants. Acte seguit, el grup ha visitat les terrasses, des d’on han pogut contemplar una panoràmica de la vila en un moment en què tot just començava a sortir el sol. Els claustres ha estat la següent aturada, on els visitants han degustat una copa de cava. A continuació, han accedit al Saló Blau, on s’hi ha instal·lat una petita mostra fotogràfica de la història de l’edifici: des de l’antic espai destinat fins a la seva reconstrucció, entre 1910 i 1915 sota l’impuls de Charles Deering i el guiatge de Miquel Utrillo. La visita ha finalitzat a la porta dels Gegants.  
Les visites guiades al Palau Maricel s’efectuaran cada diumenge fins el proper 19 de maig. El preu és 6,50 euros (4 euros, l’entrada reduïda). Amb la mateixa entrada, els visitants poden accedir posteriorment al Museu Romàntic i la Fundació Stämpfli – Art Contemporani. Les reserves es poden efectuar al 93 894 29 69.