Diumenge passat, amb motiu dels actes del Dia de l’Artista, la petjada de Santiago Rusiñol es va manifestar amb una ruta gastro-artística a través de les creacions culinàries que van realitzar els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’institut Joan Ramon Benaprès. Art i gastronomia es van fusionar en una proposta transversal per celebrar aquest dia i en la qual també van participar estudiants de batxillerat artístic BENARTPRèS.
Els alumnes d’hoteleria van preparar diversos plats, que van oferir als assistents, a través d’un recorregut que començava als jardins de Santiago Rusiñol, a la platja de Sant Sebastià, i que circulava per espais del voltant dels museus, inclòs el Palau de Maricel. Entre els tastets preparats hi havia propostes com crema de musclos del litoral català, patates fondant amb salsa picant de pebrots, i truita de filets d’anxova, acompanyades del Blanc Subur del Celler de l’Hospital de Sitges.
Els alumnes del batxillerat artístic van treballar i crear en equip el cartell del Dia de l’Artista amb les activitats, un logo, una anella de tovalló i una bossa tote bag per acompanyar la iniciativa. Es tracta d’alumnes de les matèries de dibuix, i de les optatives de disseny 2D i 3D, de publicitat i de disseny d’espais temporals. Compreses totes en el projecte educatiu del batxillerat artístic BENARTPRèS. Al llarg de la setmana els alumnes també van desplaçar-se als museus i altres espais del patrimoni de Sitges, divendres al matí, per a fer dibuixos.
El Dia de l’Artista va coincidir també amb la celebració del festival d’arquitectura Open House 48H, que durant tot el cap de setmana va obrir les portes d’una dotzena d’edificis de Sitges. En total, 965 persones van entrar als espais dels Museus de Sitges: 438, a la Fundació Stämpfli, 334 al Palau de Maricel i 193 al Cau Ferrat.