LOLA ANGLADA. TROBALLES / ESCRIPTORA. TROBALLA NÚM. 4

El feminisme de l’autora:

«Jo voldria per a ella un viure escollit…»

 

Tipologia de la troballaDocument escrit

DescripcióFragment escrit a París, part d’un dietari inèdit manuscrit 

AutoriaLola Anglada

Data8 de maig de 1924

LocalitzacióBiblioteca Nacional de Catalunya. Fons Lola Anglada. Capsa 31. Subcarpeta 5 – París, Barcelona 1924. F. 183-227, ms. +20 + 18 f., ms.

 

Explicació:

Al llarg de la seva vida, i amb una clara vocació de posteritat, Lola Anglada escriu un dietari on registra pensaments, fets, experiències i impressions que, a partir dels anys seixanta, li serveixen per redactar les seves memòries. El maig de 1924, trobant-se a París i a propòsit de la dedicació al violí de la seva germana Conxita, fa una entrada en aquest dietari sobre la visió que té de les perspectives vitals de les dones que denota el feminisme efectiu, pràctic, que la caracteritza. L’autora hi explica que no para d’aconsellar a la seva germana que esdevingui violinista professional, perquè l’art li permetria tenir una vida espiritualment més elevada i plena.  

 

Fragment destacat:

«La meva germana menor, Conchita, estudia el violí. Jo no em canso d’aconsellar-li que s’hi dediqui plenament. Jo anhelo que ella senti aquella fretura, aquella inquietud, aquell deler de volar per damunt de totes les vulgaritats. Jo voldria per a ella un viure escollit millor que el d’aquelles dones vulgars sotmeses a les necessitats de la vida quotidiana.»

 

Troballa elaborada per: Dra. Neus Real Mercadal