LOLA ANGLADA. TROBALLES / COL·LECIONISTA. TROBALLA NÚM. 1

Un referent en matèria de nines

«...el gentil oferiment de dirigir-nos...»

 

Tipologia de la troballaDocument escrit

DescripcióCarta manuscrita de la portaveu d’un grup de dones que confeccionen i vesteixen nines d’època. Dues cares d’un full                                                                

AutoriaM. Assumpta Basseolas de Figuerolas

Data18 de juny de 1936

LocalitzacióBiblioteca Nacional de Catalunya. Fons Lola Anglada. Capsa 2. Correspondència rebuda. B 

 

Explicació:

Ja en els anys vint i trenta, Lola Anglada esdevé tot un referent en l’àmbit del col·leccionisme de nines. Així ho demostra una carta que rep a mitjans de juny de 1936. La portaveu d’un grup de dones que confeccionen i vesteixen nines d’època agraeix a Lola Anglada que hagi acceptat assessorar-les i li comunica que han decidit posar-se a la feina amb el seu ajut després de l’estiu (quan, passades les vacances, els resulti menys complicat poder coincidir). Tot expressant el seu desig que li interessin la nina i la mostra de roba que li envia, la corresponsal s’acomiada de Lola Anglada sense preveure fins a quin punt els esdeveniments del juliol següent dificultaran la trobada.

 

Fragment destacat

«En la reunió que vàrem tenir ahir es van acordar dues coses que em plau de posar a coneixement de vostè, tota vegada que amb tanta amabilitat i delicadesa va atendre els nostres precs: primerament, agrair-li el gentil oferiment de dirigir-nos en allò que sigui possible en tot el que fa referència a la confecció i abillament de nines d’època; i segonament, manifestar-li que a fi i efecte de poder estar més en contacte amb vostè en tots els moments de dubte, no començar aquesta tasca fins després de l’estiu, època que tindrem més facilitat de veure-la i consultar-la.»

 

Troballa elaborada per: Dra. Neus Real Mercadal