Sitgestiu Cultural 2015

dilluns 29 juny 2015 - 13:00

Sitgestiu Cultural als Museus arriba a la majoria d’edat! Per celebrar-ho, us hem preparat una atractiva programació que, com a novetat d’enguany, se suma a l’oportunitat de contemplar el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel reoberts el passat hivern i totalment rehabilitats.

Els espais bellíssims dels museus i l’excel·lència de les col·leccions artístiques se sumen a les activitats culturals i musicals. Us oferim, doncs, un autèntic regal per als sentits, “estètica per als ulls i poesia per a la vida” que, dels anys del Modernisme ençà, constitueix l’objectiu principal dels estius als Museus de Sitges.

Us hi esperem!

Vinyet Panyella,

Directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges

 

Acte: Jazz amb copa de cava

Intervenen: Retrio: amb Òscar Ferret, piano; Joan Pinós, contrabaix, i Josep Martí, bateria

Data: 7, 14, 21 i 28 de juliol; 4, 11, 18, 25 d'agost i 1 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Els dimarts d’estiu gaudim d’una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major i les obres de compositors com ara Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens... tot amb diferents ritmes que van del jazz i el swing fins a la música tradicional.

 

Acte: Visita al Palau de Maricel amb concert de castanyoles i copa de cava

Intervenen: Silvia Baqués i Vanessa Tello (castanyoles)

Data: 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol; 5, 12, 19 i 26 d'agost i 2 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Els dimecres d’estiu vivim una experiència per admirar la bellesa del Palau de Maricel. La visita culmina amb música de Georges Bizet i Isaac Albéniz, entre d’altres, amb l’acompanyament de castanyoles i una copa de cava.

 

Acte: Concert de guitarra 

Intervenen: Juan Mario Cuéllar (guitarrista)

Data: 2 i 23 de juliol i 13 d'agost

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Sota el títol Romaní & caña de azúcar, Juan Mario Cuéllar ofereix un concert de guitarra a través d’un repertori de la música de la Mediterrània i Llatinoamèrica que ens permetrà regalar-nos els sentits amb l’ampli registre de sonoritats, ritmes i matisos que permet aquest instrument.

 

Acte: Concert d'arpa 

Intervenen: Caterina del Cerro (arpista)

Data: 9 de juliol i 6 d'agost

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Un passeig musical des del Barroc fins a la música del segle XIX a través de les melodies evocades per l’arpa. Un programa amb obres de Händel, Debussy, Couperin o Hasselmans. La copa de cava, el fluir de les ones del mar i les col·leccions d’art, faran d’aquest concert una experiència única.

 

Acte: Concert de piano 

Intervenen: Anna Olivan (pianista)

Data: 16 de juliol i 27 d'agost

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Anna Olivan, guanyadora de diversos concursos de piano i música de cambra de l’Estat, compagina la seva dedicació com a pianista amb la docència, a través del concert farà arribar a tot tipus de públic coneixements musicals de forma divertida, interessant i màgica creant una atmosfera amistosa i propera. El Concert de valsos compta amb peces de F. Chopin. J. Strauss, E. Granados i E. Morera. El Concert de casa nostra, ofereix un repertori amb obres de Soler, Albéniz, Granados, Ginastera i Gerswhin.

 

Acte: Concert d'arpa i piano 

Intervenen: Caterina del Cerro (arpista) i Anna Olivan (pianista)

Data: 3 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: El darrer dels concerts de corda del Sitgestiu combina el so de l’arpa de Caterina del Cerro i el so del piano a mans de l’Anna Olivan. Arpa i piano, difícils de trobar plegats en un concert, amb un repertori d’obres de Claude Debussy, un dels iniciadors del l’Art Modern en el terreny musical.

 

 

Acte: Concert de cambra

Intervenen: Antoni Guinjoan (violinista), Maria Rosa Llorens (pianista) i Montserrat Sitjà (violoncelista)

Data: 11 i 30 de juliol

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Cap altre nom podria definir millor a aquesta formació de músics: Trio Gaudeamus. Un grup de músics que han tocat en orquestres de reconegut prestigi i que s’han ajuntat per gaudir i fer-nos gaudir –mitjançant el piano, el violoncel i el violí– d’un repertori que abasta composicions de clàssics antics i d’ara.

 

Acte: Recital d'òpera al mirador del Maricel amb copa de cava

Intervenen: Soledad Cardoso, Charo Picazo, Ximena Agurto i Griselda Ramón (sopranos); Amàlia Medina (mezzosoprano); Facundo Muñoz i Jorge Jasso (tenors); Lucas Groppo, Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (barítons) i Elke Sanjosé (piano)

Data: 10, 17, 24 i 31 de juliol; 7, 14 i 28 d'agost i 4 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 12 euros 

Descripció: Carmen, La traviata, Il barbiere di Siviglia... Una vetllada d’òpera al Mirador del Museu de Maricel. El Mediterrani com a fons, les col·leccions d’art i l’agradable sabor d’una fresca i bombollejant copa de cava és l’experiència sensorial ideal per deixar-se portar per la música, el capvespre i viure una de les millors experiències de l’estiu.

 

 

Acte: Rusiñol i el Modernimse

Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)

Data: 4 i 25 de juliol i 8 i 29 d'agost

Hora: 19h

Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: El Modernisme, a Catalunya i a Europa, va ser un nou corrent artístic que pregonava la renovació de les arts i la recerca d’un art nou i modern. Però, a més, també va ser una forma de viure i de sentir. La música modernista –veu de les arrels més populars tot conferint-li profunds tocs i caires de modernitat– n’és una viva mostra. D’aquí que ens resulti propera i innovadora a l’ensems. L’espectacle per a veu i piano, dedicat al Modernisme català, combina les paraules de Rusiñol, acompanyades de peces musicals de l’època, algunes d’elles gairebé inèdites. Se servirà una copa de cava.

 

Acte: Des de Montmartre

Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)

Data: 18 de juliol; 1 i 15 d'agost i 5 de setembre

Hora: 19h 

Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)

Preu: 12 euros

Descripció: Des de Montmartre és l’espectacle musical basat en els textos que Santiago Rusiñol va escriure des de París per al diari La Vanguardia entre els anys 1890 i 1891. Aborden temes, encara avui, de rigorosa actualitat que no deixen de sorprendre’ns per la seva visió irònica i fresca. La posada en escena d’aquest espectacle al Cau de Rusiñol –tot assaborint una copa de cava–, està acompanyada amb música francesa de tots els temps, que ens permet reviure l’ambient i l’esperit d’una època.

 

Acte: L’Elisir d’amore, de Gaetano Donizetti

Intervenen: Soledad Cardoso (Adina), Facundo Muñoz (Nemorino), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Belcore), Lucas Groppo (Dulcamara), Charo Picazo (Gianetta) i Elke Sanjosé (pianista)

Data: 19 de juliol i 9 i 16 d'agost

Hora: 20h

Preu: 20 euros

Descripció: Tots estimen Adina: bonica i rica, llegeix, estudia i aprèn. No hi ha res que no sàpiga. O això creu el pobre Nemorino, incapaç de competir amb la desbordant virilitat del soldat Belcore. Fins que apareix pel poble Dulcamara amb el seu elixir d’amor: un simple vi de Bordeus. Però no serà fins que el seu oncle mori i li deixi una gran fortuna, que Nemorino podrà assaborir les delícies de l’únic elixir d’amor d’eficàcia provada.

 

Acte: La Traviata, de Giuseppe Verdi

Intervenen: Ximena Agurto (Violetta Valery), Facundo Muñoz (Alfredo Germont), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Giorgio Germont), Amàlia Medina (Flora Bervoix), Lucas Groppo (Barone Douphol - Dottor Grenvil), Ezequiel Casamada (Gastone) i Elke Sanjosé (pianista)

Data: 26 de juliol i 30 d'agost

Hora: 20h

Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 20 euros 

Descripció: La Traviata va patir el rebuig i l’escarni del públic de Venècia el 6 de març de 1853 quan va ser estrenada. Entre d’altres motius, coïa l’escabrositat del tema, l’exigència de buscar complicitat amb Violetta Valéry, una prostituta de luxe, i la incomoditat que, per a molts il·lustres espectadors, podia generar veure els seus propis rostres en el mirall de La traviata. Avui es representa arreu. També aquí, a Sitges. Han passat anys, molts anys. I s’ha entelat el mirall.

 

Acte: La Bohème, de Giacomo Puccini

Intervenen: Charo Picazo (Mimí), Soledad Cardoso (Musetta), Facundo Muñoz (Rodolfo), Jorge Tello (Marcello), Joan Sebastià Colomer (Schaunard), Ulises Ordúñez (Colline), Bartolomé Fernández (Alcindoro) i Elke Sanjosé (pianista)

Data: 12 de juliol

Hora: 20h

Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 20 euros

Descripció: La pobresa i el fred no impedeix als bohemis Rodolfo (poeta), Marcello (pintor), Colline (filòsof) i Schaunard (músic) gaudir de la vida i de París. Els amors de Marcello amb Musetta i, sobretot, de Rodolfo amb la seva veïna Mimi faran que la crua realitat irrompi en les seves vides i clogui una joventut que ja no podrà tornar mai més. Era l’òpera preferida de Santiago Rusiñol (1861-1931), que, amb Ramon Casas i Miquel Utrillo, va viure la bohèmia del Montmartre entre 1889 i 1893.

 

Acte: Ai, com m'agrades  

Intervenen: Marta Fiol (soprano), Efren Garcia (pianista) i Gemma Reguant (direcció)

Data: 5 de juliol, 2 d'agost i 13 de setembre

Hora: 20h

Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 20 euros

Descripció: Ai, l’amor… Ai, el desig... Deixeu que us petonegin a l’orella llengües diferents: el cabaret de Britten, el cafè concert de Satie, la provocació Boris Vian, la passió de Weill, la cançó marinera de Comellas i, encara més, el cuplet del Paral·lel. Mmmmm... quin plaer!

 

Acte: Visites guiades al Palau de Maricel

Data: 2, 3, 7, 9, 10, 16, 17, 21, 23, 24, 28, 30 i 31 de juliol; 4, 6, 7, 11, 13, 14, 18, 25, 27 i 28 d'agost i 1, 3 i 4 de setembre

Hora: 11h (Anglès), 12h (Català) i 13h (Castellà)

Lloc: Palau de Maricel (s/núm) 

Preu: 5 euros

Descripció:  Un recorregut pels diferents espais del Palau de Maricel, joia noucentista construïda entre 1910 i 1918 pel magnat i col·leccionista nord-americà Charles Deering (1857-1927) i per l'enginyer i crític d'art Miquel Utrillo (1861-1934).

 

Acte: Jacques Monory, mon cinéma

Data: 10 de juliol 

Preu: gratis 

Descripció: Visita comentada de l’exposició a càrrec del seu coordinador, Ferran Martínez Sancho.

 

Acte: Taller infantil Tomeus i Tecletes 

Data: 25 de juliol, 22 d'agost i 19 de setembre

Hora: 11h

Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 6 euros

 

Acte: Taller infantil Jacques Monory, mon cinéma

Data: 18 de juliol i 1 d'agost

Hora: 11h

Preu: 6 euros

 

Acte: Taller infantil 11 de setembre: història il·lustrada

Data: 5 i 12 de setembre

Hora: 11h

Preu: 6 euros

 

Acte: Enric Morera i el seu temps

Data: Del 13 de juliol al 31 d'octubre

Lloc: Can Rocamora (Fonollar, s/núm)

Descripció: L’exposició ret homenatge al gran compositor Enric Morera (Barcelona, 1865 – 1942), amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. Morera hi va estar intensa ment vinculat amb Sitges, on hi va viure una etapa de la seva vida. És autor de les emblemàtiques sardanes La Festa Major i La Santa Espina. L’exposició recull obres sobre l’artista o de recitals en els quals hi va participar (com els de les Festes Modernistes de Sitges), partitures originals i impreses i objectes personals.

 

Acte: Jacques Monory, mon cinéma

Data: Fins el 18 d'octubre

Lloc: Fundació Stämpfli - Art Contemporani (Plaça de l'Ajuntament, 13)

Descripció: L’exposició Jacques Monory, mon cinéma presenta 30 obres de l'univers cinematogràfic de Monory, un dels artistes més representatius de la Figuració Narrativa i una de les figures rellevants de l’art francès de la segona meitat del segle XX. Les obres de Monory estan caracteritzades pels tons blaus, que les impregna d’una atmosfera nocturnal, enigmàtica, que combina fredor i distància des d’un punt de vista tècnic amb una implicació temàtica vital i existencial.