Dia Internacional de la Dona

dimecres 3 març 2021 - 14:30

ACTIVITATS DIA DE LA DONA
–setmana del 2 al 14 de març-

Els Museus de Sitges han preparat un seguit d'activitats pensant en tota mena de públic, presencials i virtuals per donar a conèixer les dones artistes dels Museus de Sitges.
Un reconeixement a les dones que han format part de les històries de dintre del museu amb la creació d'obres o com a inspiradores d'art. Però també aquelles dones que han contribuït a la construcció de l'entorn, del territori de la societat i cultura de Sitges.

Es recupera un documental amb motiu de l'exposició i la publicació, sota el títol Dones de Sitges de l'any 2007. Records de dones com Teresa Alventosa, Cecília Arnau, Lolita Mirabent, Montserrat Pascual, Montserrat Almirall o Mercè Sella entre d'altres. Aquest documental, realitzat per Martin Elena, es podrà veure a la Sala del Museu de Maricel fins al diumenge 14 de març.
Del 2 al 14 de març, de 10 h a 19 h
Museu de Maricel

Si visiteu els museus de Sitges el diumenge, 7 de març, el recorregut per les sales amb la contemplació de les obres d'art tindrà un nou al·licient, la música. Gràcies a la selecció extensa de 18 dones compositores que van aportar peces musicals que recordareu en molts casos. Consuelo Velázquez amb Bésame mucho, Lucinda Williams amb East Side of Town o Lady Gaga amb Bad romance, entre d'altres.

Audició de Dones compositores
Vine a escoltar a les sales del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel una selecció de música ambiental de dones compositores
Diumenge, 7 de març, de 10 h a 19h.

 

Pel públic que li agradi resoldre preguntes i tenir més coneixement sobre alguns reptes hem preparat un Quizz dedicat a les Dones artistes dels Museus de Sitges proposat per Instagram Stories. No et perdis les preguntes cada dia!.
Del 5 al 8 de març

Recuperem l'exposició digital En clau de dona, per donar a conèixer el llegat de les dones ocultes en les històries de les obres d'art. Del conjunt d'artistes representades a les exposicions dels Museus de Sitges només tres són dones: Lluïsa Denís i Reverter, Maria Rusiñol i Denís i Lola Anglada i Sarriera.
Exposició digital a les xarxes dels Museus de Sitges

Blog dedicat a les dones artistes dels Museus de Sitges
Dilluns, 8 de març

 

Cartell Dia Internacional de la Dona