7 dies, 7 temes i 7 etiquetes per celebrar la #MuseumWeek

El proper dilluns 18 de maig serà el Dia Internacional dels Museus. Una jornada, habitualment de portes obertes, que en els últims anys ha estat precedida per set dies de celebració museística.

La mundialment coneguda com a #MuseumWeek es veurà transformada enguany en un festival digital d’institucions culturals. Esdeveniment que adquireix un nou significat ara que la majoria de museus desenvolupen els seus projectes a través d’Internet.

Sorgida a França l’any 2014, la #MuseumWeek pretenia refermar la raó de ser dels museus i augmentar la seva presència en l’espai digital. Des d’aleshores, l’èxit d’aquesta iniciativa ha portat a celebrar la Setmana dels Museus a gairebé un centenar de països de tot el món. I aquest any 2020, el que va ser qualificat de ‘primer esdeveniment cultural mundial a les xarxes socials‘ tornarà a ser-ho als Museus de Sitges durant 7 dies, amb 7 temes i gràcies a 7 etiquetes.

La #MuseumWeek del 2020

Aquest any s’ha tornat més rellevant que mai la fita de treballar plegats i units. Davant del gran desafiament que suposa la crisi sanitària vinculada al coronavirus, volem promoure el missatge universal de la #MuseumWeek perquè serveixi de recolzament per totes aquelles persones que visquin confinades o lluitin contra aquesta malaltia.

Volem que la força de la cultura, l’art i els museus ens permiti crear vincles, despertar la inspiració i donar sentit a les nostres vides. Com un motiu per estimar-la i celebrar-la.

Per això, de l’11 al 17 de maig farem servir plataformes com Facebook, Instagram, Twitter o YouTube per compartir amb vosaltres totes aquelles col·leccions, obres, personatges i activitats que ens inspiren. I us convidem a fer-les arribar a tots els racons del món per donar un raig d’esperança.

Set dies, set temes i set etiquetes

Dilluns 11 de maig: El dia dels herois
Amb l’etiqueta #heroesMW rememorarem la faceta de metge del Dr. Jesús Pérez Rosales, a la Sala gòtica de l’antic hospital de Sant Joan

Dimarts 12 de maig: El dia de la cultura confinada
Amb l’etiqueta #CultureInQuarantineMW us demanarem no sortir de casa i treballar des d’ella per cuidar de tots

Dimecres 13 de maig: El dia de seguir junts
Amb l’etiqueta #togetherMW recorrerem tres obres: els capitells de l’escultor Pere Jou al Palau de Maricel, “La Processó de Sant Bartomeu” de Felip Masó i de Falp, i “La Processó de Corpus” d’Arcadi Mas i Fondevila

La processó de Corpus, d’Arcadi Mas i Fondevila
(Sitges, 1887)
Pintura a l’oli sobre tela
Museu del Cau Ferrat, Sitges. Fons Cau Ferrat

Dijous 14 de maig: El dia per recordar
Amb l’etiqueta #MuseumMomentsMW recuperarem els tallers de scketchers del Departament Educatiu

Divendres 15 de maig: El dia contra el canvi climàtic
Amb l’etiqueta #climateMW retrobarem la “Nueva Teresa Cubana” davant de la costa de Sitges, de Rafel Monleón i Torres, dins la Col·lecció d’Art de la Vila de Sitges del Palau de Maricel

Dissabte 16 de maig: El dia de la tecnologia
Amb l’etiqueta #technologyMW recrearem l’èxit del joc de pistes amb l’ús de tauletes

Diumenge 17 de maig: El dia dels somnis i l’esperança
Amb l’etiqueta #dreamsMW recordarem el quadre “La Morfina” de Santiago Rusiñol

Set dies, set temes i set hashtags que culminaran amb el Dia Internacional dels Museus. El dilluns 18 de maig.

Crèdits fotogràfics

© Arxiu Fotogràfic del Consorci del Patrimoni de Sitges

Xavier Garcia, bibliotecari dels Museus de Sitges

Ajuda’ns a difondre-ho

Publicada

a

,

per

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d