L’empremta dels escultors Vallmitjana inspira noves activitats culturals

Un taller d’escultura i una sortida a Barcelona són les properes iniciatives

Els Museus de Sitges sumen a la celebració de l’Any Vallmitjana –dedicat als tres escultors barcelonins del tombant de segle– noves activitats, que complementen la mostra instal·lada a la sala d’exposicions de Can Rocamora. Es tracta d’un taller per aprendre a fer figures de fang i una sortida cultural a Barcelona seguint la seva obra en espais públics.

El taller d’escultura es farà demà dissabte, a les 16.30h al Saló Blau del Palau de Maricel. A diferència de la majoria de tallers convocats per Museus de Sitges, que estan orientat al públic infantil, aquest és per a adults i explicarà els processos i la pràctica per crear i modelar esbossos escultòrics en fang, tant de figures com de detalls interessants. El taller anirà a càrrec de l’artista ceramista i escultor Adolfo B. Morgan. El taller inclou la possibilitat de coure les peces realitzades.

Per la seva part, la sortida cultural seguint les obres dels Vallmitjana a Barcelona serà dissabte 23 (sortida des de l’estació, a les 8.45h) i recorrerà diversos espais e la via pública de la ciutat on hi ha peces dels tres escultors catalans. La ruta sortirà de la catedral i acabarà a l’Arc del Triomf després de passar per la plaça Antonio López i la Ciutadella.

Aquests actes se sumen a altres activitats recents, com la sessió de la Peça del Mes del passat octubre, dedicada al Bust de nen amb ceps al cap, de Venanci Vallmitjana, fet amb terracota en una data no especificada de la segona meitat del segle XIX. També dins els actes del Dia de l’Artista es va fer un taller infantil de creació d’escultures i inspirat en les obres dels Vallmitjana.

La celebració de l’Any Vallmitjana es fa amb motiu del centenari de la mort de Venanci Vallmitjana i Barbany  (Barcelona, 1826-1919) i recorda la seva figura, però tambá la del seu fill Agapit Vallmitjana i Arbaca (Barcelona, 1850-1915) i la del seu germà Agapit Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1833-1905). La col·lecció del Dr. Jesús Pérez Rosales del Museu de Maricel té nou obres d’aquests tres escultors, que s’exposen fins el 12 de gener a la sala d’exposicions de Can Rocamora, l’edifici adjunt al Cau ferrat i el Museu de Maricel.

Taller d’escultura per a adults
Data: Dissabte 16 de novembre a les 16.30h
Lloc: Saló Blau del Palau de Maricel
Preu: 15€
Reserves: 93 894 03 64 (extensió 1) i reservesms@diba.cat 

Sortida cultural a Barcelona seguint les escultures dels Vallmitjana
Data: Dissabte 23 de novembre a les 8.45h
Lloc: Estació de tren de Sitges
Preu: Activitat gratuïta (no inclou el preu del transport)
Reserves: 93 894 03 64 (extensió 1) i reservesms@diba.cat