Els Museus de Sitges obren la porta al Nadal

Activitats per a tots els públics protagonitzen la programació especial d’aquestes setmanes de l’any

Sitges ja respira Nadal. L’encesa de llums al Cap de la Vila, les fires nadalenques a l’envelat de la Fragata o la campanya solidària de recollida de joguines en una trentena d’entitats de la vila són algunes de les activitats habituals d’aquesta època de l’any, que en aquesta ocasió s’aglutinen sota la campanya #LaMàgiaDeSitges. I els Museus de Sitges, com ja és costum, també s’hi afegeixen amb la programació de diverses propostes per a tots els públics. 

L’ambient nadalenc comença a treure el nas amb el taller familiar Calendari d’Advent, del darrer cap de setmana de novembre, i ara sí que ja és ben visible des de fora mateix dels museus gràcies a la creació dels Arbres dels Desitjos. Els xiprers del Racó de la Calma es converteixen, per unes setmanes, en un mural natural de la mà dels bons propòsits que van deixant escrits els visitants del Museu de Maricel i el Cau Ferrat.

Aquests arbres carregats de bones vibracions ja han sigut testimonis, dissabte passat, de la visita que han fet els integrants dels Pastorets de Sitges al Museu de Maricel i a l’exposició dels 125 anys del Cau Ferrat. I també ho seran, aquest proper cap de setmana, de les primeres tres activitats nadalenques dels Museus de Sitges. El divendres: la presentació de la Peça del Mes, que recupera dos bodegons de natura morta d’Antonio Ponce que evoquen l’època hivernal. El dissabte: la cita mensual amb el taller familiar de l’Escola Pia, que enguany es dediquen a la figura de Santiago Rusiñol i, en aquest cas, a la seva afició per les còpies. I el diumenge: el tradicional concert de Nadal amb la coral internacional Sitges Canta!, que farà un recorregut per algunes de les peces nadalenques més conegudes de diferents països. 

Les activitats pròpiament nadalenques es tancaran el dijous 2 de gener amb el taller familiar Carta als Reis. Un clàssic dels Museus de Sitges en què els més petits confeccionen la seva particular llista de regals i bons desitjos per a lliurar-la a ses majestats durant les hores prèvies a la nit més màgica de l’any. 

Les dates nadalenques també seran una bona oportunitat per a descobrir la nova exposició dels Museus de Sitges, dedicada al 125è aniversari del Cau Ferrat. I, junt amb ella, el també nou joc de pistes que convida petits i grans a resoldre diversos enigmes relacionats amb la història de l’edifici i la vida artística del seu inquilí Santiago Rusiñol.

Durant aquestes setmanes, els Museus de Sitges també faran horaris especials. Els dimarts 24 i 31 de desembre, per exemple, només obriran de 10h a 15h (la Fundació Stämpfli, d’11h a 14h). Per la seva part, el dimecres 25 i el dijous 26 de desembre i el dimecres 1 i el dilluns 6 de gener estaran tot el dia tancats. 

PROGRAMACIÓ

Divendres 13 de desembre
La Peça del Mes 

Dissabte 14 de desembre
Taller familiar Rusiñol i les còpies

Diumenge 15 de desembre
Concert de Nadal amb la coral Sitges Canta!

Dijous 2 de gener
Taller familiar Carta als Reis

Fins al diumenge 5 de gener
Els Arbres dels Desitjos

Fins al diumenge 16 de febrer
Joc de pistes familiar
Exposició 125 anys del Cau Ferrat. La construcció d’un ideal (1894-2019)