El Racó de la Calma s’omple a vessar per Corpus

3.868 persones van entrar al Palau de Maricel a veure ballar l’ou

Sitges va celebrar ahir diumenge la festivitat del Corpus amb desenes de catifes de flors pels seus carrers, una lluïda Processó que va recuperar carrers i milers de persones que van omplir dins el darrer racó de la vila. També al Racó de la Calma, amb el Palau de Maricel, especialment, i el Cau Ferrat i el Museu de Maricel.

3.868 persones van fer cua durant tot el dia per accedir al pati del Palau de Maricel i contemplar l’espectacle de l’ou com balla. El Racó va estar decorat per a l’ocasió, amb flors, enramats i altres motius de Corpus, que van adornar les finestres del Cau Ferrat, el pont de Maricel i el sarcòfag del Racó.

Al mateix Racó, l’Agrupació de Balls Populars va elaborar la seva catifa, mentre que el Baluard Utrillo Morlius va acollir la d’Òmnium i el tram que va del Cau Ferrat al Miramar, al carrer Fonollar va tenir la catifa del Cercle Artístic de Sitges. Tot plegat, va oferir una bella estampa de Corpus, que també es va evidenciar als museus, amb notables cues per accedir-hi.

Prèviament, dissabte al matí, una quinzena de nens van participar a un taller infantil organitzat per Museus de Sitges a la plaça de l’Ajuntament per decorar les reixes de l’estàtua del doctor Robert amb gerros de cartró. En edicions anteriors, aquesta acció es feia a les reixes de l’Ajuntament, però enguany el consistori està en reformes.

L’agenda d’activitats del cap de setmana es va encetar divendres a la tarda al Museu de Maricel amb un recital de cançons d’Enric Morera per commemorar el 150è aniversari del naixement del compositor català. Aquest acte formava part del programa que Catalunya Música va emetre en directe des del Museu de Maricel per subratllar la relació de Morera amb Sitges. 

Un concert obre els actes d'homenatge a Enric Morera

Imatges del Corpus