Una jornada de portes obertes i un taller familiar acomiaden l’exposició de Maricel

La mostra ‘Maricel, 100 anys (1918-2018)’ arriba al final amb dues activitats gratuïtes

L’exposició Maricel, 100 anys (1918-2018) arriba a la seva cloenda el proper diumenge, 24 de febrer, amb una jornada de portes obertes i un taller familiar gratuït. Durant els últims tres mesos, el Museu de Maricel ha acollit la mostra que presenta el procés de construcció del complex de Maricel i que aplega un centenar d’obres, entre les quals una trentena de la col·lecció reunida per l’industrial i col·leccionista Charles Deering.

La jornada de portes obertes permetrà efectuar una darrera visita a la planta baixa de Maricel, que presenta l’exposició del Centenari de Maricel. Entre les 10 i les 17 hores, hi haurà entrada lliure a l’exposició, al Museu de Maricel i al Cau Ferrat. També diumenge, es realitzarà la darrera visita Un passeig pel Maricel de Charles Deering, que efectua un recorregut per la mostra i pels interiors del Museu i del Palau de Maricel, a més dels exteriors dels edificis del complex que donen a la plaça de l’Ajuntament (Biblioteca Santiago Rusiñol, Casa Lola Anglada i Arxiu Històric de Sitges). La visita es pot efectuar en català, castellà i anglès, tot i que les úniques places que queden lliures són per a l’anglès a les 10.30h. Per als altres idiomes hi ha llista d’espera.

Paral·lelament, el mateix diumenge (a les 12h) es podrà realitzar una visita guiada familiar al Palau de Maricel, amb l’objectiu de descobrir l'edifici i conèixer la figura de Deering. La visita s’acompanya d’un taller, on els més petits jugaran a trobar diferents objectes i elements que formen part del Palau i de la cultura de Sitges. Aquest taller ja es va efectuar el passat 27 de gener, amb gran èxit de participació.

Amb aquestes dues activitats de diumenge, Museus de Sitges acomiada una exposició que ha permès mostrar els motius que van dur Charles Deering a encarregar a Miquel Utrillo la construcció del conjunt de Maricel, al temps que aporta una visió global de la transcendència de la seva col·lecció, integrada per retaules medievals i obres d’artistes com el Greco, Goya, Zurbarán, Murillo, Meifrèn i els més recents de Casas, Rusiñol o Zuloaga. L’exposició Maricel, 100 anys (1918-2018)  reivindica l’ambiciós projecte de Deering i Utrillo que, anys després dels moments de màxim esplendor del Cau Ferrat de Santiago Rusiñol, va situar novament Sitges com un referent del món cultural i artístic. Maricel va esdevenir un punt de referència dels circuits culturals del país va atraure personalitats de tota mena, captivats pel resultat de l’obra– i des dels seus inicis, va constituir una de les millors cartes de presentació de l’excel·lència que va escenificar el Noucentisme. La destacada col·lecció d’art hispànic que va aplegar Charles Deering va contribuir a convertir Maricel en un focus d’art de primer nivell i amb ressò internacional.

El Centenari de Maricel es culminarà en les properes setmanes, amb la presentació del Llibre de Maricel, dirigit per Vinyet Panyella, i amb la participació d’Ignasi Domènech, Sebastià Sánchez Sauleda, Roland Sierra i Jennifer Titshammer.