Una exposició itinerant produïda a Sitges causa sensació als museus catalans

‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’ és la mostra més visitada des de la fundació de la Xarxa de Museus Locals

L’exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica –produïda conjuntament per l’Ajuntament de Sitges, els Museus de Sitges i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona– ha aconseguit un doble rècord. D’una banda, ser la mostra més sol·licitada pels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i, per tant, la que farà la itinerància més llarga. De l’altra, ser l’exposició més visitada des de la posada en marxa de la xarxa, amb més de 12.000 visitants acumulats quan encara no ha fet ni la meitat del seu itinerari previst.

Des de la seva presentació a Sitges, el mes de març de l’any passat, l’exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica ha passat pel Museu Molí Paperer de Capellades, la Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt, el Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès, el Museu Can Tinturé d’Esplugues de Llobregat i el Museu d’Art de Sabadell. A més, entre el juny del 2016 i el desembre del 2017, la mostra també passarà per la Casa-Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar, el Centre d’Interpretació La Caserna de Martorell, el Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, el Museu de Badalona, el Centre d’Interpretació Molí d’en Rata de Ripollet, el Museu Thermalia de Caldes de Montbui, el Museu de la Pell d’Igualada i el Museu-Arxiu de Calella.

Les obres que es presenten a la mostra provenen de la col·lecció personal del sitgetà Jordi Griset i de diversos centres museístics catalans, com el Museu d’Història de Barcelona i el Museu d’Esplugues de Llobregat.