Un programa de visites al conjunt de Maricel permet dimensionar l’ambiciós projecte de Charles Deering

‘Un passeig pel Maricel de Charles Deering’ es realitza cada diumenge fins el 24 de febrer

Com va ser Maricel, un cop Charles Deering va materialitzar el seu projecte, ideat per Miquel Utrillo? Això és el que es proposa una nova activitat que els Museus de Sitges han incorporat al seu calendari, amb motiu de l’exposició Centenari Maricel (1918-2018). Es tracta d’un recorregut guiat pels interiors del Palau de Maricel i el Museu de Maricel, així com els exteriors de la Biblioteca Santiago Rusiñol, la Casa Lola Anglada i l’Arxiu Històric de Sitges, edificis inclosos en el conjunt patrimonial de Maricel.

La proposta rep com a nom Un passeig pel Maricel de Charles Deering i suposa un viatge al passat des de la perspectiva actual. El recorregut posa en valor el conjunt de l’obra arquitectònica, finalitzada ara fa cent anys i que va constituir una icona del Noucentisme a nivell nacional. La visita mostra la globalitat del projecte, aprofitant l’exposició Centenari Maricel (1918-2018), que acull el Museu de Maricel. La maqueta de grans dimensions, instal·lada a la Sala Gòtica del Museu, junt amb els plafons explicatius del desenvolupament del projecte permet dimensionar i contextualitzar el projecte.

La visita comença, precisament, a l’exposició del Museu de Maricel; a continuació recorre les sales superiors, on hi ha exposada una part de la col·lecció permanent, i tot seguit arriba al Palau de Maricel travessant l’emblemàtic pont del carrer Fonollar. El pont es va tornar a obrir al públic per a visites puntuals el passat estiu, després de les obres de reforma de la barana de les terrasses del Palau i la millora de la façana d’aquest edifici.

Al Palau, la visita s’efectua per diversos espais (els Salons d’Or i Blau, el claustre, les terrasses…) i, posteriorment, baixa per les escales fins l’entrada per aturar-se al Racó de la Calma. A continuació, el recorregut arriba a la part del darrere de l’Ajuntament, per conèixer els exteriors dels tres edificis de l’altra vall de Maricel: la Biblioteca, la Casa Lola Anglada i l’Arxiu Històric.

Els participants acaben el recorregut gaudint d’una copa de cava. Tots són obsequiats amb una guia de Maricel elaborada especialment per a l’ocasió (la guia estarà disponible a principis de desembre i els participants de les primeres edicions que hagin fet la ruta abans la podran recollir a les dependències dels museus).

Un passeig pel Maricel de Charles Deering comença aquest diumenge, 25 de novembre i es farà cada diumenge fins el 24 de febrer (llevat del 6 de gener i el 10 de febrer). Les sessions s’efectuen a les 10.30h (en anglès), 11h (castellà) i 11.30h (català). El preu són 16 euros per persona, guia i cava inclosa. Hi ha reduccions per a professors, aturats i joves.

Fes la visita guiada a l’exposició ‘Centenari Maricel (1918-2018)’

Fes la visita guiada ‘Un passeig pel Maricel de Charles Deering’