Terrassa, Girona i Madrid són les destinacions de les tres properes sortides culturals dels Museus de Sitges

Les visites a espais museístics es complementen amb passejades, tallers i representacions teatrals

Tres escapades en quatre setmanes. Els Museus de Sitges afronten un mes de maig d’intensa activitat que es traduirà en tres sortides culturals a Terrassa, Girona i Madrid. La primera, el dissabte 13 de maig, s’emmarca en la presència de Sitges com a població convidada a la Fira Modernista de la capital vallesana, una celebració declarada com a Festa Local d’Interès Turístic per la Generalitat de Catalunya i que, en l’edició d’enguany, gira entorn la figura de Santiago Rusiñol.

La fira reprodueix l’esplendor modernista que es va viure al país a finals del segle XIX i principis del XX i inclou recreacions històriques, visites teatralitzades, paradetes d’artesans i altres activitats al carrer. La visita a la Fira Modernista es completarà amb una visita guiada i una altra de teatralitzada al Museu de la Ciència i de la Tècnica i una conferència (L’entorn industrial de Santiago Rusiñol) que la directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, oferirà al mateix museu.

La segona visita prevista serà la setmana següent. Concretament, el dijous 18 i el divendres 19 de maig. Com ja ve sent habitual en els últims anys, els Museus de Sitges i la Comissió de Corpus de Sitges han preparat una sortida conjunta al certamen Girona, temps de flors. L’estada a la ciutat inclourà una visita pel casc antic i, el segon dia, una visita guiada al Museu-Fundació Rafael Masó i una visita guiada –amb taller de fang inclòs– al Museu de la Terrissa.

La tercera i última visita tindrà lloc el primer cap de setmana de juny i la destinació serà Madrid. L’estada a la capital espanyola comptarà amb un intens recorregut cultural: l’exposició Los frescos de Goya, a l’Ermita de San Antonio; l’exposició El arte catalán y mediterráneo de los siglos XIX y XX, a la Fundación Fran Daurel; i l’exposició Visiones del mundo hispánico. Tesoros de la Hispanic Society of America al Museo Nacional del Prado.

A més, de manera opcional, també es podrà visitar el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i assistir a la representació de l’obra de teatre La Cantante Calva al Teatro Español. Com no podia ser d’altra manera, el colofó a aquesta sortida el posarà la visita guiada a l’exposició Ramon Casas, la modernidad anhelada, al CaixaForum Madrid.