Sant Jordi inundarà de llibres els Museus de Sitges

Novetats editorials, marató de lectura i lliurament de llibres protagonitzen els actes

Sant Jordi aterrarà als Museus de Sitges amb novetats editorials, lliurament de llibres i una marató de lectura. Els Museus han programat un conjunt de propostes culturals per a tots els públics i sumar-se a l’encant i la màgia del Dia del Llibre i la Rosa.

El 23 d’abril, el Cau Ferrat i el Museu de Maricel oferiran gratuïtament un llibre a tothom que adquireixi una entrada. Els visitants podran triar entre aquests títols: Sitges fa 2.000 anys, Màximes i malpensaments, Guia sumària del Cau Ferrat (antiga guía), Assaig sobre les diferents etapes pictòriques de Santiago Rusiñol. Catàleg de l’Exposició Homenatge 50è aniversari de la seva mort 1931-1981, Manolo Hugué. Una exposició documental, Lluís Montané. El mediterranisme dinàmic, Antoni Taulé. Lux i  Col·lecció pre-colombina.

Paral·lelament, la botiga del Cau Ferrat i el Museu de Maricel, La Puntual, ofereix ja a la venda les novetats editorials d’enguany vinculades als Museus de Sitges. Es tracta de l’edició facsímil (1919-1920) de Terramar (coeditada pel Consorci del Patrimoni de Sitges i la Regidoria de Cultura); La mano con lápiz. Dibujos del siglo XX (Colecciones Fundación Mapfre), arran l’exposició el Museu de Maricel; i Ramon Casas. Catàleg complet volum I (Gothsland Galeria d’Art).

Els actes de Sant Jordi continuaran dissabte posterior, 27 d’abril, amb una marató de lectura, adreçada a petits i grans. Es llegiran dues obres: La petita història de Santiago Rusiñol, de Vinyet Panyella, per a nens entre 9 i 12 anys, i Fulls de vida (1898), de Santiago Rusiñol. Per participar a la lectura, cal trucar al 93 894 03 64 (Ext. 1) o fer la inscripció en el següent formulari.

Amb la primera obra, els més petits podran conèixer la figura del pintor Santiago Rusiñol i endinsar-se en la seva història d’una manera divertida. L’obra de Rusiñol és una recopilació de narracions breus de tipus decadentista que van inspirar la producció de l'obra dramàtica posterior de l'autor i que durant molts anys van proporcionar arguments al teatre rusiñolià.

 

Títols que els Museus regalaran als visitants

Sitges fa 2000 anys
Màximes i malpensaments
Guia sumària del Cau Ferrat (antiga guia)
Assaig sobre les diferents etapes pictòriques de Santiago Rusiñol. Catàleg de l’Exposició Homenatge 50è Aniversari de la seva mort 1931-1981
Manolo Hugué. Una exposició documental
Lluís Montané. El mediterranisme dinàmic
Antoni Taulé. Lux
Col·lecció pre-colombina

 

Activitats

Dissabte, 27 d’abril

Marató de lectura

D’11 a 12h: La petita història de Santiago Rusiñol, de Vinyet Panyella

De 12h a 14h: Fulls de vida (1898), de Santiago Rusiñol