Prop de 100.000 persones ja han vist Casas a Madrid

La mostra es pot veure al CaixaForum fins l’11 de juny abans que viatgi a Palma

L’exposició Ramon Casas, la modernidad anhelada al CaixaForum de Madrid està superant tots els rècords i és a punt d’arribar a la xifra dels 100.000 visitants. La mostra es va inaugurar el 8 de març i serà al CaixaForum del passeig de Recoletos fins l’11 de juny.

Ramon Casas ha aconseguit situar-se entre els grans atractius de la temporada d’exposicions a Madrid. Fins el passat diumenge, 95.422 persones havien visitat la mostra, la més important realitzada de l’artista fora de Catalunya. L’exposició és la mateixa que es va veure al Museu de Maricel entre el 16 de novembre i el 19 de febrer passats –que va rebre 40.000 visitants, una xifra rècord a Sitges–, tot i que amb alguns canvis menors en algunes de les obres exposades. Un cop es tanqui a Madrid, Ramon Casas, la modernidad anhelada viatjarà a Palma de Mallorca, on es podrà veure també al CaixaForum de la capital balear. L’exposició està organitzada conjuntament per Museus de Sitges, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Obra Social “La Caixa”, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.

Els 800 metres quadrats d’espai expositiu del CaixaForum de Madrid constitueixen un complet escenari per a presentar l’obra de Ramon Casas en el seu temps i context. La mostra presenta 200 obres, entre les quals 145 pintures i dibuixos, 45 fotografies d’època i altres suports. Entre la nòmina d’artistes exposats, a més del mateix Casas, hi ha artistes del nivell de Toulouse-Lautrec, John Singer Sargent, Santiago Rusiñol, Julio Romero de Torres, Joaquín Sorolla, Joaquim Torres-García o Pablo Picasso, entre molts altres.

Les obres exposades provenen de col·leccions d’algunes de les pinacoteques europees més rellevants com el Museu Picasso de París, el Museu dels Agustins de Toulouse, el de Belles Arts de Burdeus, la col·lecció Abelló, la Galeria dels Ufizzi de Florència, la Col·lecció Carmen Thyssen, el Museu Nacional del Prado, el Reina Sofia, el Picasso de Barcelona, el de Belles Arts de Bilbao, el de Belles Arts de Còrdova o els mateixos Cau Ferrat i Museu de Maricel.

CaixaForum ha programat diverses activitats paral·leles, entre les quals avui precisament una visita amb cafè-tertúlia. Cada dijous, dissabte i diumenge també hi ha visites guiades.

Museus de Sitges ha organitzat una sortida cultural a Madrid els dies 2 i 3 de juny, que permetrà visitar aquesta exposició, a més de les mostres que presenten el museu del Prado, el Thyssen i la Fundació Fran Daurel. Els interessats a inscriure’s en aquesta sortida poden fer-ho a les oficines del Consorci del Patrimoni de Sitges (tel. 93 894 03 64).