Noucentisme i vinicultura centren la primera sortida cultural de l'any

L'excursió serà el dissabte 23 de gener a Vilafranca del Penedès

La primera sortida cultural del 2016 de Museus de Sitges serà a Vilafranca del Penedès i per partida doble. La cita, prevista pel dissabte 23 de gener, inclourà una visita al Fòrum Berger Balaguer per a visitar-hi l’exposició temporal Els altres Noucentistes i, just després, una passejada amb degustació inclosa a la mostra permanent de Vinseum, el museu del vi. 

L’exposició Els altres Noucentistes projecta i reinterpeta, dins d’un itinerari històric, la grandesa i la complexitat del Noucentisme, el moviment cultural que es va desplegar a Catalunya entre 1906 i 1923. La mostra se centra en el terreny de les arts i dels oficis a partir d’obres de diferents col·leccions de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, realitzades per autors que no sempre han estat adscrits a aquest moviment malgrat que les peces seleccionades sí que poden incloure-s'hi.

Per la seva part, l’exposició permanent del Vinseum està dedicada a la vinya i al vi, i a la seva estreta relació amb el Penedès i el conjunt de Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del museu. El Vinseum proposa, d’aquesta manera, un viatge vinícola a través de diverses històries per retrobar les traces del vi des de la terra on arrela la vinya fins l’explosió sensorial del tast.

PROGRAMA

10.00h Sortida des del Parc de Can Robert (parada de bus de Barcelona)
10.45h Exposició temporal Els altres Noucentistes
11.30h Exposició permanent del Vinseum + Servei de guia + Degustació de vi
13.30h Tornada a Sitges

Preu: 19 euros per persona (tot inclòs)
Informació i reserves: 93 894 03 64