Mark Brusse dóna set obres a la Fundació Stämpfli

La col·lecció ja supera el centenar d’obres

La col·lecció de la Fundació Stämpfli ja arriba al centenar d’obres, gràcies a la darrera donació: la que ha fet l’artista holandès Mark Brusse, que ha lliurat set peces al fons i que se suma a la que fa uns mesos va donar Gérard-Titus Carmel.

Les set obres de Brusse són les pintures Volcano Bowl i Volcano Bowl 2 i les escultures Tale, Sol y sombra, Pipe dream, In a quiet little corner i Forgotten thoughts. Brusse és un reconegut escultor, que treballa especialment la fusta, tot i que també conrea altres materials com el bronze o la ceràmica, a més de pintar teles, dibuixos i aquarel·les, entre altres disciplines.

La Fundació Stämpfli disposa actualment de més d’un centenar d’obres d’una seixantena d’artistes diferents. En tots els casos, es tracta de donacions fetes a la Fundació pels mateixos artistes, els seus descendents o galeristes, a iniciativa del matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli. Una selecció d’aquestes obres es poden veure a la sala 3 de la instal·lacions de la Fundació, ja que els espais 1 i 2 estan dedicats a l’exposició Lux, d’Antoni Taulé. Les obres exposades en aquesta sala són de Pere Stämpfli, François Arnal, Gérard Titus-Carmel, Olivier Mosset, Niele Toroni, Jean-Michel Meurice, Daniel Dezeuze, Mark Brusse, Jean Le Gac, Pierre Tilman, Horacio García-Rossi i Rafael Canogar.