L’exposició dels Realismes atrau 15.000 visitants

La mostra es trasllada a Valls i, posteriorment, a Olot

L’exposició Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista va tancar diumenge després d’haver estat tres mesos a la planta baixa del Museu de Maricel i haver rebut 14.953 visitants, una xifra de notable relleu i que posa de manifest l’interès que hi ha despertat. L’exposició –produïda per Museus de Sitges, el Museu de Valls i els Museus d’Olot– viatjarà ara al capital de l’Alt Camp i, posteriorment, a la de la Garrotxa.

Picasso, Dalí, Joaquim Sunyer, Josep Togores, Francesc Domingo i Ángeles Santos, Joan Miró i una completa llista d’artistes catalans de la primera meitat del segle XX han ofert un meravellós paisatge humà del classicisme que va imperar en l’art català en el període d’entreguerres. L’exposició –comissariada per Mariona Seguranyes– ha obtingut un ampli reconeixement i elogis per part de la crítica i el públic assistent i ha estat àmpliament reflectida en els mitjans de comunicació d’àmbit nacional i estatal, així com en la premsa especialitzada.

Els darrers dies de l’exposició van coincidir amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, en les quals Museus de Sitges va convocar mitja dotzena d’activitats. Durant aquests mesos, també s’han programat visites guiades, taules rodones, tallers infantils i altres iniciatives orientades a apropar la mostra a diversos públics.

Després d’haver lluït durant l’estiu a Maricel, la seixantena d’obres que la integren s’exposaran, primer a Valls, i després a Olot. A la capital de l’Alt Camp, s’inaugurarà el proper 25 d’octubre, en el marc dels actes de la Fira de Santa Úrsula. A la Garrotxa es podrà veure els mesos de febrer, març, abril i maig.

La mostra està estructurada en quatre àmbits: Antecedents d’un classicisme modern (1905-1914); A la recerca de les noves figuracions (1917-1936); Pintors catalans sota la influència de Picasso; i Metafísica, surrealismes i logicofobisme. 

Realisme(s) a Catalunya (1917-1936)
Museu de Maricel, 5 de juliol - 13 de febrer de 2019
Museu de Valls, 25 d’octubre - 19 de gener de 2020
Museu de la Garrotxa, 1 de febrer - 31 de maig de 2020