L’exposició dels 125 anys del Cau Ferrat es prorroga fins el 22 de març

La mostra presenta 175 peces que posen en context el paper capital del Cau en el Modernisme

L’exposició 125 anys del Cau Ferrat. La construcció d’un ideal (1894-2019) s’amplia cinc setmanes fins el 22 de març. La mostra, que es pot veure a la planta baixa del Museu de Maricel, repassa la gestació del Cau Ferrat, amb motiu del seu 125è aniversari, així com el seu paper central en el Modernisme català de la mà de Santiago Rusiñol. L’exposició es va inaugurar el 28 de novembre i estava prevista, inicialment, fins el 16 de febrer.

La pròrroga de les dates fins el 22 de març està motivada per dos factors. D’una banda, per facilitar al públic l’accés a l’exposició (els dies de mal temps va suposar l’anul·lació d’algunes visites) i, per una altra, per donar més recorregut a la mostra. Amb aquesta ampliació, s’ofereix la possibilitat de disposar més de dies de visita al públic en general, però també als grups. Entre dimecres i dissabte, s’efectuen visites guiades, a les 14.30h (en anglès), les 15h (en castellà) i les 15.30h (en català), que presenten un itinerari per l’exposició, complementat amb una visita al Cau Ferrat i el Museu de Maricel.

125 anys del Cau Ferrat. La construcció d’un ideal (1894-2019) presenta 175 peces entre pintures, dibuixos, fotografies, plànols, publicacions, objectes de ceràmica, de vidre i de ferro forjat. A més de Santiago Rusiñol, la mostra presenta obres de Ramon Casas, Ignacio Zuloaga, Darío de Regoyos, Modest Urgell, Lluís Labarta, Joaquim de Miró i Argenter, Joan Roig i Soler, Joan Batlle i Amell, Miquel Utrillo, Lluñis Domènech i Montaner, Ramon Pichot, Alexandre de Riquer, Macari Oller, Eduald Canivell, Teodor Creus i Ramon Arabia. També exhibeix peces de les seves col·leccions antigues, com un bust femení del segle II a.C. o uns collarets dels segles VI – III a.C.

L’exposició està estructurada en nou àmbits: 1- El país a estudi; els orígens de l’afició al col·leccionisme de Santiago Rusiñol. 2- El col·leccionisme i l’estudi dels ferros catalans antics. 3- El taller, l’expressió de l’artista modern. 4- Sitges, un paradís proper. 5- Sitges, capital del Modernisme. 6- Les festes modernistes. 7- El Cau de la música. 8- Un cau de secrets. 9- Un generós regal.

Les obres exposades provenen de diferents col·leccions i fons, com Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Art de Sabadell, l’Institut Amatller d’Art Hispànic, la Biblioteca - Arxiu de Foment del Treball Nacional, el Centre Excursionista de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona o col·leccions privades. També presenta peces del Museu de Maricel i de la Biblioteca Santiago Rusiñol.