Les visites guiades a la parròquia ja tenen definit el calendari de l’any 2017

Els itineraris començaran pel campanar per aprofitar millor les hores de sol

Les visites guiades a la parròquia de Sitges i al seu campanar continuaran un any més dins l’oferta ludicocultural de Museus de Sitges. Els itineraris se seguiran fent un dissabte al mes en horari de tarda o vespre (en funció de l’època de l’any) i, a diferència d’edicions anteriors, s’iniciaran pel campanar per poder aprofitar millor les hores de sol que permeten contemplar un paisatge idíl·lic i poc habitual de la vila.

Aquest 2016, i quan encara falta la cita del 26 de novembre, un total de 110 persones ja han assistit a les visites guiades programades mensualment, amb una mitjana d’onze persones per visita. El recorregut repassa, des del romànic fins al noucentisme, diferents episodis artístics de la història de Sitges i Catalunya. Des del Baluard, la Fragata, els primers cavallers, les vegueries i la transformació de l’església, fins als sarcòfags, la contrareforma i el conjunt dels retaules barrocs. Sense oblidar les imatges del primer pis, incloses dins la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales –una de les col·leccions dart sacre més importants del país– i que pertanyen al Museu de Maricel.

Les visites guiades a la parròquia i al campanar tenen un cost de 5 euros, tot i que els nens de fins a 12 anys entren gratis i tant jubilats com estudiants només paguen la meitat. Els itineraris s’allarguen des de gener fins a novembre i sempre tenen lloc abans o després de la missa de dissabte.

Consulta la programació