Les visites guiades a la Parròquia es concentraran de maig a octubre

L’itinerari proposa un recorregut artístic des del romànic fins al noucentisme i finalitza amb una pujada al campanar

Els Museus de Sitges ja han anunciat les dates de les visites guiades a la Parròquia de Sitges de l’any vinent. Les sessions es mantindran en dissabte, però la principal novetat és que es concentraran entre els mesos de maig i octubre. L’objectiu és aprofitar el període de més afluència de visitants, que coincideix amb el Sitgestiu Musical i amb l’època de l’any en què els dies són més llargs i, per tant, permeten gaudir de postes de sol espectaculars des del campanar de l’església sitgetana.

Les visites guiades a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla se celebren des de fa quatre anys i la mitjana d’assistents per sessió és d’unes 10 persones. Aquestes xifres faciliten que, al final de l’any, l’afluència arribi al centenar de visitants. El preu normal és de 5 euros, mentre que el reduït (per a jubilats i estudiants universitaris) és de 2,50. A més, els menors de 12 anys poden gaudir d’entrada gratuïta.

L’itinerari proposa un recorregut des del romànic fins al noucentisme a través de la història de l’art de Catalunya. Un viatge que comença a l’exterior del temple –amb les explicacions sobre la història del Baluard, la Fragata, els primers cavallers, les vegueries i les transformacions de l’edifici– i continua al seu interior amb un passeig pels sarcòfags, les credences i el conjunt de retaules barrocs.

L’arribada al primer pis permet descobrir una de les millors col·leccions d’art sacre del país, gràcies a les imatges romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques que formen part de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales. I, finalment, la pujada al campanar ofereix unes vistes espectaculars de Sitges i el Mediterrani català des del punt més elevat de la Punta.

Calendari de visites del 2018
Dissabte 12 de maig, a les 20.30h
Dissabte 9 de juny, a les 20.30h
Dissabte 7 de juliol, a les 21h
Dissabte 11 d’agost, a les 21h
Dissabte 1 de setembre, a les 20.30h
Dissabte 6 d’octubre, a les 17.30h