Les famílies tindran descompte per accedir als museus i els menors de 16 anys, gratuïtat

Les noves tarifes del Consorci del Patrimoni de Sitges presenten reduccions en els preus per a diferents supòsits

El Consorci del Patrimoni de Sitges ha aprovat les noves tarifes de preus públics per a l’any 2020, que amplien l’edat per accedir gratuïtament als museus de Sitges, estableixen descomptes per a famílies i reduccions per al públic més fidel. Els preus entraran en vigor el proper 2 de gener i conserven els 10 euros com a entrada estàndar per al Cau Ferrat i el Museu de Maricel, tot i que amb nous supòsits de descomptes i reduccions.

Els nous preus públics per al Cau Ferrat, Museu de Maricel i Palau de Maricel i Fundació Stämpfli –així com Museu Romàntic, un cop reobri a finals de l’any vinent, després de les actuacions de reforma– amplien els avantatges per al conjunt dels usuaris. La novetat més destacada és que els menors de 16 anys tindran accés gratuït a totes les instal·lacions gestionades pel Consorci del Patrimoni de Sitges. Fins ara, eren els menors de 13 anys. Els adults que vinguin acompanyats d’un menor d’edat també tindran una reducció del preu en un 20%.

Una altra de les novetats destacades són els beneficis que obtenen les famílies, ja que s’estableixen descomptes del 20% per a tots els equipaments i 30% si són famílies nombroses i monoparentals. A més, hi ha altres descomptes del 30% (per als titulars del Pass Modernista, del Carnet d’Amics dels museus de la Xarxa de Museus d’Art i del Carnet de Biblioteques) i del 50% (jubilats, estudiants, titulars del Carnet Jove i del Carnet Blau o les persones amb diversitat funcional).

Les noves tarifes mantenen l’opció de visitar només l’exposició de torn organitzada al Museu de Maricel o a Can Rocamora, per 5 i 3 euros respectivament. Fins ara, els usuaris que volguessin accedir a aquestes mostres havien d’abonar l’entrada general. Les noves tarifes també estableixen la possibilitat que els grups accedeixin només accedeixin al Cau Ferrat o el Museu de Maricel.

Les noves tarifes també estableixen l’accés gratuït per als titulars d’Amics dels Museus de Sitges, que paguen 20 euros l’any; és a dir, que amb dues visites ja queda cobert el cost i poden gaudir de visites lliures i guiades il·limitades durant l’any i descomptes a la botiga.