L’arqueologia de primer nivell se cita a Sitges

Una vintena d’acadèmics d’arreu del país participaran en la segona Jornada d’Arqueologia organitzada per Museus de Sitges

L’arqueologia torna a entrar per la porta gran als Museus de Sitges. Després de l’èxit de la primera Jornada d’Arqueologia de Sitges, celebrada el mes de febrer de l’any 2014, el certamen repeteix format però amplia horitzons per presentar nous fenòmens arqueològics que tenen lloc més enllà de les fronteres sitgetanes. L’arqueologia local seguirà tenint, això sí, un apartat especial, amb conferències que repassaran des de les intervencions efectuades a la Biblioteca Santiago Rusiñol o al tros de muralla medieval trobada al carrer Major fins a la recuperació de Can Falç o la revisió de la Carta Subaquàtica de la vila. 

La segona edició de la Jornada d’Arqueologia de Sitges tindrà lloc el divendres 26 de febrer al Palau de Maricel i, igual que fa dos anys, comptarà amb una vintena de ponències a càrrec d’acadèmics de primera línia d’arreu del país. Els interessats en inscriure-s’hi poden fer-ho fàcilment a través del formulari virtual publicat a la mateixa web de Museus de Sitges. La jornada tornarà a estar coordinada per l’arqueòleg Pere Izquierdo i es podrà seguir a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ArqueoSitges16.

La celebració de la segona Jornada d’Arqueologia arriba després d’un 2015 intens en matèria arqueològica a Sitges, en el qual l’arqueologia ha tingut cada vegada més pes en l’estudi del patrimoni local. Sense anar més lluny, les Jornades Europees del Patrimoni del passat mes d’octubre es van dedicar a aquesta temàtica, mentre que Museus de Sitges també va publicar el llibre Arqueologia a Sitges per recollir de manera entenedora i divulgativa, precisament, el contingut de les ponències de la primera edició d’aquesta jornada.

Programa de la jornada