La Xarxa de Museus Marítims exposa obres de la col·lecció d’Emerencià Roig en una mostra virtual

Museus de Sitges hi col·labora en la iniciativa amb objectes mariners i documents gràfics

La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana ha creat una exposició virtual (enllaç) per donar a conèixer tot el patrimoni mariner dels diferents museus que conformen aquesta associació, de la qual Museus de Sitges n’és membre. Una agulla per reparar xarxes, un gall, una nansa xuclera, una caricatura d’Emerencià Roig i Raventós o un certificat del naufragi de l’embarcació Antònia són les peces aportades pel Consorci del Patrimoni de Sitges. 

L’exposició virtual porta per títol Embarcacions i està estructurada en sis àmbits: Una barca singular (dedicada a l’embarcació La Lola, un llaüt de fusta de 1906 actualment exposat al Museu Marítim de Barcelona), Patrimoni moble, Patrimoni immoble, Patrimoni immaterial, Et recomanem i Si vols saber-ne més. Les obres d’aquesta exposició virtual estan incloses al Catàleg del Patrimoni Cultural Català, una eina del Departament de Cultura de la Generalitat que actua com a inventari del patrimoni exposat als museus públics. La col·lecció d’Emerencià Roig i Raventós, en dipòsit al Consorci del Patrimoni de Sitges, constitueix una ric aportació patrimonial a la marineria catalana.

L’objectiu principal d’aquesta agrupació de museus és fomentar la salvaguarda i la protecció del patrimoni marítim, impulsar el seu estudi i contribuir a la seva difusió. El llistat complert de museus que formen part de la Xarxa, a més del Consorci del Patrimoni de Sitges, és el següent: Museu de l’Anxova i la Sal (L’Escala), Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), Museu de la Pesca (Palamós), Museu del Mar (Vilanova i la Geltrú), Museu de Mataró, Museu Municipal de Nàutica del Masnou, Museu Marítim de Barcelona, Museu del Port de Tarragona, Museu d’Història de Cambrils i Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta).

Entra a l’exposició