La relació entre arts i entreteniment centra la temàtica d’enguany de les Jornades Europees de Patrimoni

Els Museus de Sitges s’afegeixen de nou a la commemoració de l’efemèride amb activitats gratuïtes per a tots els públics

Les Jornades Europees de Patrimoni ja són un clàssic en la programació de tardor dels Museus de Sitges. L’efemèride, que se celebra conjuntament a tot Catalunya i en una cinquantena de països més del continent europeu, tindrà lloc del divendres 11 al diumenge 13 d’octubre. L’edició d’aquest any vol commemorar les arts en el seu conjunt més ampli –incloent-hi la realitat virtual, els videojocs o els xous de cabaret– i des del vessant de l’entreteniment. Un rol sovint menystingut però que, durant segles, ha proporcionat consol, alleujament o idees transformadores a la societat. Especialment, en els períodes més convulsos.

A Sitges, la programació d’enguany de les Jornades Europees de Patrimoni constarà de set activitats. Com sempre, adreçades a tota la família. I, entre elles, les esperades portes obertes i visites guiades als diferents museus. A més, agafant com a model la temàtica de les arts i l’entreteniment, es completaran amb un racó de lectura en veu alta, un joc de pistes pel Museu de Maricel i un espectacle interactiu d’òpera al carrer.

Les Jornades Europees del Patrimoni són considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Es tracta d’un esdeveniment gratuït i obert a tothom per a donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

A Catalunya se celebra ininterrompudament des de l’any 1991. Centenars de municipis com Sitges se sumen a aquesta Festa Major del Patrimoni Cultural programant un gran ventall de propostes per a tots els públics. La millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Consulta la programació de les Jornades Europees de Patrimoni 2019 a Sitges