La Fundació Stämpfli renova la col·lecció permanent

Obres de dotze artistes del fons s’exposen a la Sala 3 de les instal·lacions

La nova exposició de la Fundació Stämpfli, dedicada a Antoni Taulé, ha permès renovar paral·lelament la mostra del fons de la col·lecció. La Sala 3 de la Fundació estrena nova exposició, amb obres de dotze artistes, que presenten algunes de les diverses vies amb les que els joves artistes dels anys 60 van deixar enrere les preocupacions artístiques de les generacions anteriors, sobretot l’abstracció de la immediata postguerra i de la dècada dels 50.

La sala aplega obres de Pere Stämpfli, François Arnal, Gérard Titus-Carmel, Olivier Mosset, Niele Toroni, Jean-Michel Meurice, Daniel Dezeuze, Mark Brusse, Jean Le Gac, Pierre Tilman, Horacio García-Rossi i Rafael Canogar. Es tracta d’una fotografia acurada del corpus del complet fons de la Fundació, que reuneix un centenar d’obres de 60 artistes diferents. La nova composició permet exposar la superació de la tradicional oposició entre art figuratiu i art abastracte.

Fins ara, la Sala 3 de la Fundació estava dedicada –junt amb la Sala 2– a les exposicions monogràfiques, mentre que la 1 mostrava una selecció del fons. Amb la nova estructura, l’exposició d’Antoni Taulé ocuparà les dues plates de l’edifici principal –les sales 1 i 2–, mentre que la 3 complementarà les instal·lacions amb la selecció del fons.

Entre les obres que formen part de la nova exposició de la col·lecció hi ha tres donacions recents: les d’Horacio García-Rossi, Mark Brusse i Gérard-Titus Carmel. Els dos primers ja tenien obra cedida a la Fundació, mentre que Carmel s’hi ha sumat ara. L’obra de García-Rossi va ser donada per la seva filla amb motiu de l’exposició Cinetik !, mentre que Brusse ha lliurat cinc escultures –una de les quals s’exposa a la nova mostra– i dues aquarel·les.