La Festa de la Poesia omplirà els museus d’activitats

El Palau de Maricel i el Cau Ferrat acolliran alguns dels recitals poètics programats

El cap de setmana del 26, 27 i 28 de juny, Sitges acollirà la novena edició de la Festa de la Poesia, amb un complet programa d’activitats culturals, en el qual enguany els museus juguen un paper rellevant. La Festa de la Poesia ret un homenatge íntim i lúdic a set poetes. Enguany, els homenatjats seran Eduard Sanahuja, Josep Colet, Ponç Pons, Víctor Sunyol, Anna Crowe, Tònia Passola i Sònia Moll.

L’inici de la Festa serà amb l’arribada dels poetes, divendres 26 a les 18h, a la plaça Eduard Maristany. La comitiva iniciarà un cercavila amb la companyia de la Suburband. Més cap al vespre, els participants gaudiran d’un petit refrigeri al claustre del Palau de Maricel. Per concloure la jornada, a les 22.30h, el Racó de la Calma acollirà un espectacle amb l'actuació de la cantautora i pianista Maria Coma, acompanyada dels poetes Misael Alerm, Glòria Coll i Carles Morell.

Dissabte la Festa començarà al matí amb un acte lúdic i sensorial Plaers triats, i continuarà amb un seguici que anirà de la Fragata al Retiro. Allà, durant la sobretaula del dinar, els assistents veuran les respectives actuacions de cabaret, música popular, acudits personalitzats...

A les 18.30h, el Saló d’Or del Palau de Maricel serà l’escenari de l’espectacle de cine mut Captura d’ànimes, ideat per Florenci Salesas. Aquest espectacle –que comptarà amb l’actuació dels actors Pere Van Gorkom i Helena Salesas– consisteix en unes creacions basades en la personalitat i l’ànima de cadascun dels artistes convidats. A la nit, hi haurà recital de poesia al Retiro a càrrec dels artistes homenatjats al Retiro, acompanyats de la música de Pau Figueras i In Crescendo

Les activitats de diumenge començaran amb un recorregut pels aparadors poètics, especialment decorats per a l’ocasió, i continuarà a les 12.30h, amb la visita al Cau Ferrat amb la companyia de Norman Cinnamond, besnét de Santiago Rusiñol, i Vinyet Panyella, directora de Museus de Sitges, que exerciran d’amfitrions.

Programa de la 9ena Festa de la Poesia