La botiga dels Museus de Sitges desprèn literatura amb més d’una trentena de títols

La variada oferta de llibres es completa amb propostes literàries i musicals per a aquest cap de setmana de Sant Jordi

La botiga dels Museus de Sitges torna a lluir tot el seu potencial literari coincidint amb la celebració de Sant Jordi. Les prestatgeries de la Puntual reuneixen més d’una trentena de títols relacionats amb artistes, obres i col·leccions dels museus sitgetans o amb el patrimoni arquitectònic de la vila i el seu entorn natural. La majoria de llibres estan escrits en català i alguns d’ells també es troben disponibles en castellà, anglès o francès. Fins al divendres 27 d’abril, els visitants podran adquir-los amb un 5% de descompte.

L’ampli ventall literari de la botiga dels Museus es combina amb un cap de setmana farcit de propostes culturals per celebrar la festivitat del patró de Catalunya. Els actes s’inicien aquest divendres amb la marató de lectura de l’obra L’alegria que passa, escrita per Santiago Rusiñol i musicalitzada per Enric Morera, i el concert líric de la soprano francesa Hélène Walter, que l’any passat ja va captivar el públic sitgetà del Concurs Mirabent i Magrans i del Sitgestiu Musical.

La música continuarà l’endemà dissabte amb el concert de l’escola municipal Montserrat Almirall, que oferirà un programa variat amb diferents formacions instrumentals d’alumnes i professors del centre. El mateix dissabte tindrà lloc una de les novetats d’aquest mes d’abril als Museus de Sitges: el taller per a adults sobre com construir una nansa de pesca segons el mètode tradicional. La sessió, plantejada per donar a conèixer la Col·lecció de Marineria d’Emerencià Roig i Raventós, es reprendrà el diumenge i finalitzarà amb un dinar al restaurant La Nansa en el qual la sípia serà la protagonista.

Aquest intens mes d’abril es completarà divendres 27 amb dues activitats més. D’una banda, la Peça del Mes dedicada a la pintura Vista a la Ribera, de Joaquim de Miró. I, de l’altra, la presentació del llibre Lletres i Arts. Visions de Ramon Casas, que recopila els textos de sis escriptors catalans que reinterpreten de manera literària sis quadres del pintor modernista català.

Llistat de llibres disponibles a la botiga dels Museus:

- Guia del Cau Ferrat
- El Cau Ferrat i la museïtzació moderna
- Rusiñol desconegut
- El Greco: la mirada de Rusiñol
- L’auca del senyor Rusiñol
- Desde El Molino: el facsímil
- Las aleluyas del señor Esteve
- Petita història de Santiago Rusiñol
- Petita història de Ramon Casas
- Lletres i arts: visions de Ramon Casas
- Ramon Casas, la modernidad anhelada
- El ressò de l’impressionisme
- Estètica pels ulls, poesia per la vista
- L’art del ferro
- Col·lecció de Vidre
- Col·lecció Precolombina
- Sitges fa 2.000 anys
- El Sitges dels nostres avis
- Avui és Festa Major
- El Vinyet: el lloc i el santuari
- Descobreix el Garraf
- Pere Jou, escultor
- Pere Jou: forma i matèria
- Antiquaris, experts i col·leccionistes
- Col·leccionistes, antiquaris i falsificadors
- Antics i nous col·leccionistes
- Josep Mirabent i Gatell: entre el romanticisme i el premodernisme
- Josep Carbonell i Gener
- Emerencià Roig, de la mar al paper
- Enric Prat de la Riba i les arts
- Miquel Utrillo i les arts
- Arqueologia de Sitges 1
- Mercat de l’art 2