Els vaixells d’Emerencià Roig i els paisatges de Joaquim Sunyer culminen el seu recorregut

Les dues exposicions tanquen les seves portes dimarts 31 d’octubre, després de diversos mesos instal·lades als museus

Fi de trajecte per a les dues exposicions que Museus de Sitges té actualment a les seves instal·lacions. Després de la cloenda de Ramon Casas. La modernitat anhelada, que ha acomiadat la celebració de l’Any Casas des del CaixaFòrum de Palma, i de Lovecraft: the fear from beyond –mostrada al Palau de Maricel i integrada en la 50a edició del Festival de Cinema–, ara és el torn per a les mostres dedicades a Emerencià Roig i Joaquim Sunyer. Totes dues –organitzades per Museus de Sitges– tancaran les portes el proper dimecres 1 de novembre, després d’un llarg recorregut de diversos mesos a Can Rocamora i la Sala Sert del Museu de Maricel, respectivament.

L’exposició Emerencià Roig. De la mar al paper ha recuperat per al gran públic una de les col·leccions més singulars dels Museus de Sitges. Un llegat excepcional sobre el passat mariner de la vila i del conjunt del país, transmès a partir dels dibuixos i els objectes del gran col·leccionista que va ser Emerencià Roig i Raventós. La mostra està ubicada a Can Rocamora i és un avançament de la col·lecció completa de marineria que s’exposarà de manera permanent a Can Falç quan aquest edifici reobri les seves portes, un cop finalitzin els treballs de reforma i adaptació.

I de les construccions navals del segle XIX, als paisatges naturals de principis del XX. La instal·lació sobre Joaquim Sunyer, El paisatge noucentista sitgetà. Cent anys de ‘Cala Forn’ (1917-2017), homenatja un dels seus olis més emblemàtics, convertit en icona majúscula de la humanització dels paisatges noucentistes. Instal·lada a la Sala Sert del Museu de Maricel, la mostra compta amb la mateixa Cala Forn, cedida pel Museu Nacional d’Art de Catalunya, i amb tres més: Paisatge de Sitges, també del MNAC; Pastoral, de la Casa –de l’Arxiu Joan Maragall– i Paisatge de Miralpeix amb vistes a Pere Pau, de la Galeria d’Art Dolors Junyent.

Tant l’exposició de Joaquim Sunyer com la d’Emerencià Roig es poden visitar amb l’entrada conjunta estàndard que permet accedit al Museu de Maricel i al Cau Ferrat. En el cas de la mostra dedicada a la marineria, també existeix la possibilitat de fer una visita guiada cada dimarts a la tarda.

Exposició Emerencià Roig. De la mar al paper
Exposició El paisatge noucentista sitgetà. Cent anys de «Cala Forn»