Els Museus se sumen al Festival amb dues exposicions de Frankenstein i Pepe Carvalho

Les mostres presenten obres d’art i il·lustracions sobre les dues figures

Els Museus de Sitges se sumen al Festival de Cinema amb dues exposicions que acull a les seves instal·lacions. Es tracta d’Homenatge a Pepe Carvalho, a la sala d’exposicions de Can Rocamora, i Frankenstein resuturado: 21 miradas inéditas sobre la criatura de Mary Shelley, al Saló Blau del Palau de Maricel. Les dues mostres aporten una visió artística dins del programa d’activitats paral·leles del Festival.

Homenatge a Pepe Carvalho exposa 25 obres de diferents artistes en record de Manuel Vázquez Montalbán i el seu mític personatge policial. Entre els autors hi ha figures de reconegut prestigi com Jaume Plensa, Josep Guinovart, Eduardo Arroyo, Joan Pere Viladecans, Benet Rossell, Mariona Brines o la sitgetana Anna Monzó. Cada artista ha reinterpretat visualment una novel·la de Montalbán i el seu conjunt permet efectuar un recorregut variat i polièdric de la figura de Pepe Carvalho.

L’exposició –de caràcter itinerant– arriba a Sitges, després d’haver-se instal·lat a Hamburg, Munic, Sevilla, Gijón, Oviedo, Palma de Mallorca, Castelló, Girona o Barcelona. La mostra està comissariada per Gabi Serrano i estarà a Sitges quan el proper 18 d’octubre es commemori el quinzè aniversari de la mort de Vázquez Montalbán. La mostra estarà Can Rocamora fins el dia 21. Homenatge a Pepe Carvalho s’ha inaugurat avui, amb la presència del diputat i actor Juanjo Puigcorbé –que va interpretar Carvalho en una sèrie–; el director del festival, Ángel Sala; el comissari, Gabi Serrano; i la directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella.

Per la seva part, Frankenstein resuturado: 21 mirades inèdites sobre la criatura de Mary Shelley reuneix 21 il·lustracions sobre la mítica figura de Frankenstein. Els artistes que han fet obres són Raquel Lagartos, Sara Morante, Javier Olivares, Fernando Vicente, Mireia Pérez, Tyto Alba, Joaquín Pertierra, MBRichart, Pedro Rodríguez, Miriampersand, Irene Gracia, Raquel Aparicio, Elena Odriozola, Juan Miguel Aguilera, Raúl Cáceres, Raquel Alzate, Dídac Pla, Carlos Rodríguez Casado, Laia Arqueros, Santiago Sequeiros i Carlos Spottorno.

L’exposició està comissarida per l’escriptor Fernando Marías i forma part del projecte multidisciplinar Frankenstein resuturado, que aplega en un llibre aquestes 21 il·lustracions per acompanyar 21 relats sobre la mítica figura. L’exposició es podrà veure al Saló Blau del Palau de Maricel fins diumenge 14.