Els Museus de Sitges se sumen al Voluntariat per la Llengua

El Consorci del Patrimoni de Sitges i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un acord per certificar aquesta col·laboració

Els Museus de Sitges esdevenen agents col·laboradors del Voluntariat per la Llengua, la iniciativa que fomenta la presència del català entre nou parlants. La directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, i el president de Consorci per a la Normalització Lingüística al Garraf, el regidor de Cultura de Sant Pere de Ribes, Josep Moya, han segellat avui dimecres, a la sala del Brollador del Cau Ferrat, l’acord que regula aquesta col·laboració.

El programa Voluntariat per la Llengua pretén fomentar l’ús social del català a través de la conversa i consisteix en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari que parla català fluidament i per un aprenent que només en té coneixements bàsics. El programa fa quinze anys que funciona i ha promogut 110.000 parelles lingüístiques.

Els dos objectius prioritaris del Voluntariat per la Llengua són facilitar la pràctica de la llengua catalana en contextos reals i de forma relaxada per tal que les persones amb menys coneixements es decideixin a parlar-la i, a la vegada, promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben al país.

En el cas dels Museus de Sitges, el nou conveni permetrà que els alumnes que estiguin estudiant català a les escoles adscrites al Consorci per a la Normalització Lingüística, així com les persones que formen part del projecte com a voluntaris, puguin completar l’estudi del català tot visitant els museus sitgetans de manera gratuïta. La directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, ha destacat durant la signatura de l’acord que els museus “tenen una funció social i són receptius a iniciatives com les de fomentar la llengua catalana, tot fent-la compatible amb les necessitats d’atenció en diversos idiomes”.