Els Museus de Sitges anuncien les dates d’aquest any de les visites guiades a la Parròquia

Hi ha set sessions programades, un dissabte al mes, entre el maig i el novembre

Les visites guiades a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla són una de les propostes més característiques dels darrers temps als Museus de Sitges, en una clara aposta per a apropar el patrimoni local, de manera lúdica i divulgativa, al conjunt de la ciutadania. La iniciativa té lloc un dissabte al mes i, des de l’any passat, es concentra especialment durant el període estiuenc. Aquest 2020, les visites s’allargaran durant set mesos -un més que l’any anterior- des del maig fins al novembre.

L’horari de les sessions s’adapta a les misses que se celebren cada dissabte a la tarda a la Parròquia. Per això, entre el maig i el setembre, les visites seran a les 20.30h. En canvi, a l’octubre i al novembre, s’avançaran a les 17.30h. El llistat complet de dies i horaris es pot consultar en un apartat específic de la pàgina web dels Museus de Sitges, des d’on també es poden revisar els preus i els descomptes i reservar automàticament les entrades.

La Parròquia de Sitges, coneguda popularment com la Punta, és una de les icones patrimonials més singulars i representatives de Sitges. Les visites guiades dels Museus permeten resseguir-hi, des del romànic fins al noucentisme, les etapes més destacades de la història de l’art de Catalunya. El passat medieval del Baluard, la Fragata, els primers cavallers feudals... passant pels sarcòfags, els Credença, la Contrareforma religiosa del segle XVI i el conjunt de retaules barrocs.

Els visitants també poden trobar-hi una de les millors col·leccions d’art sacre del país, amb imatges de quatre èpoques artístiques diferents -romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques- que s’inclouen dins la Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales. La cirereta final de l’itinerari també és un dels moments més esperats: la pujada al campanar per a contemplar Sitges i el Mediterrani des del punt més elevat de la Punta.