Els monjos de Montserrat visiten els museus

El Pare Abat Josep Maria Soler signa al Llibre d’Honor

Una quarantena de membres de la comunitat benedictina de Montserrat van visitar ahir el Cau Ferrat i el Museu de Maricel amb motiu de la seva tradicional sortida de després de Pasqua. La comitiva va estar presidida pel Pare Abat Josep Maria Soler, que va signar en el Llibre d’Honor del Consorci del Patrimoni de Sitges.

La comitiva va ser rebuda pel regidor Pep Moliné, en funcions d’alcalde accidental, i estava integrada també per mossèn Josep Pausas, a més de l’ex-abat Sebastià Bardolet i el pare Hilari Raguer. La directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella va fer de guia en el recorregut pel Cau Ferrat i el Museu de Maricel, on van seguir atentament les explicacions i comentaris sobre les col·leccions, les obres i les seves procedències, amb una atenció especial als episodis vinculats amb Santiago Rusiñol i la seva estada a Montserrat el 1896. Precisament, els membres de la comunitat benedictina es van fotografiar al Gran Saló del Cau Ferrat, sota el gran oli de Rusiñol on retrata el monestir. Al mateix Cau Ferrat, Panyella va llegir uns fragments de les Oracions rusiñolianes, mentre que els monjos van entonar uns cants montserratins.

La visita de la comunitat va continuar a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa tecla, on van visitar el dipòsit d’art litúrgic de la Col·lecció del Doctor Jesús Pérez – Rosales, i al santuari del Vinyet.