Els festivals de Sitges entren al Palau de Maricel

El Jazz Antic Sitges i el Sitges Next incorporen el Saló d’Or a les seves seus

Els nous festivals culturals i creatius que ha incorporat Sitges a la seva programació fan la seva aturada al Palau de Maricel. El Jazz Antic Sitges, el Sitges Next i el Creative Connexions són les darreres mostres d’un calendari que té altres cites com la Festa de la Poesia o el mateix Festival de Cinema, que han fet de l’emblemàtic edifici noucentista projectat per Miquel Utrillo i Charles Deering una de les seves seus.

Aquest cap de setmana, Sitges celebra una nova edició de l’interessant Jazz Antic Sitges (JAS), el festival impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament que reivindica l’origen d’aquesta música i la porta a un ampli ventall d’espais diferents de la vila: les societats, els bars i restaurants, les escoles, els carrers i, per descomptat, el Palau de Maricel. Demà divendres (a les 20h), el JAS celebra al Saló d’Or un dels recitals més destacats de la programació d’enguany. Es tracta del concert de la mítica banda La Vella Dixieland, que interpretarà peces de clàssics del gènere. El JAS renova, d’aquesta manera, la seva presència al Palau amb un concert que promet estar a l’alçada de les darrers edicions.

Un altre dels nous festivals impulsats per l’Ajuntament, el Sitges Next, també aterrarà en la seva segona edició al Palau de Maricel. El Sitges Next –batejat com a festival d’innovació en comunicació i new media– portarà a la vila els deis 29 i 30 d’abril professionals del món de la publicitat i la comunicació per exposar les seves campanyes i casos d’èxit. La programació inclou dos workshops, que es faran al Palau de Maricel (divendres) i la Fundació Stämpfli (dissabte). En la seva primera edició, el Next ja va celebrar un dels seus tallers de treball al Saló d’Or.

Aquests dos festivals del mes d’abril se sumen a altres cites culturals que passen durant l’any pel Palau de Maricel. El mateix Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha convertit el Palau en un dels seus espais, on celebra una exposició al Saló Blau i realitza algun acte al Saló d’Or, com el convocat l’any passat sobre Joc de trons, que va omplir fins la darrera rajola de la sala. L’enginyosa Festa de la Poesia (a finals de juny) o el sorprenent festival catalano-irlandès Creative Connexions (el mes d’octubre) són altres de les propostes festivaleres que entren al Palau.