Els dos Greco tornen a lluir al Cau Ferrat

‘Les llàgrimes de Sant Pere i ‘La Magdalena penitent amb la creu’ s’han exhibit a Barcelona, Palma i Saragossa

Els dos Greco del Cau Ferrat, junt amb quinzena de peces més, van tornar ahir a les seves parets, després d’haver-se exposat a la mostra El Greco. La mirada de Rusiñol, organitzada per la Fundació Godia i Museus de Sitges al CaixaForum de Saragossa. Els tècnics del Consorci van aprofitar el tancament setmanal dels dilluns per col·locar les obres als seus respectius espais.

Amb el retorn a casa, tant Les llàgrimes de Sant Pere com la Magdalena penitent, tanquen la seva participació als actes commemoratius de l’Any Greco, que durant els 2014 i 2015 han homenatjat el genial artista amb motiu del 400 aniversari de la seva mort. Els dos Greco del Cau han participat a la triple ruta de l’exposició produïda conjuntament per Museus de Sitges i la Fundació Godia (a Barcelona, Palma de Mallorca i Saragossa) i abans ho van fer en una altra mostra al Museu Thyssen de Màlaga, mentre encara duraven les obres de reforma del Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Aquesta presència en museus de primera línia en destacades exposicions han permès també actuar com a targeta de presentació de les col·leccions del Cau Ferrat en entorns i circuits artístics de notable projecció.

A més dels dos Greco, a l’exposició de Saragossa també s’hi han prestat alguns olis de Santiago Rusiñol (Dijous Sant a Pollença, Mansetud, El místic o els retrats de Carles Mani, Miss MacFlower i Modest Sánchez), a més de dos dibuixos de Ramon Pichot i una obra d’Ignacio Zuloaga. Amb el seu retorn al Cau, els dos olis del Greco romandran sense cessions a exposicions durant un llarg període.