El Sitgestiu Cultural multiplica les sessions d’òpera

El Museu de Maricel i el palau acolliran 22 recitals lírics aquest estiu

L’òpera tornarà a ser protagonista destacada del Sitgestiu Cultural 2016, amb un ampli programa que tindrà un doble escenari: el mirador del Museu de Maricel i el Saló d’Or del Palau de Maricel. El Sitgestiu Cultural –que enguany celebra 20 anys– arrenca el proper 1 de juliol i omplirà l’agenda cultural de la vila amb un centenar de propostes de diferent signe: òpera, jazz, guitarra, arpa, rutes artístiques, visites i tallers infantils, entre d’altres activitats.

L’òpera ha estat habitualment un dels plats forts del Sitgestiu Cultural. Les sessions de divendres al vespre en què es representen alguns dels grans èxits de la lírica formen part del programa estable del Sitgestiu. Enguany, aquests concerts es reparteixen entre divendres (els dies 8 de juliol , 5 i 19 d’agost) i dissabte (2, 9, 16, 23 i 30 de juliol; 6, 13, 20 i 27 d’agost, i 3 de setembre). És a dir, que durant tres caps de setmana d’estiu hi haurà doble sessió. En tots els casos, es faran al mirador del Museu de Maricel, com ja es va efectuar l’any passat, aprofitant les vistes fenomenals que ofereix aquest espai banyat pel mar Mediterrani i els arcs de la sala gòtica.

Paral·lelament, els diumenges a la tarda l’òpera torna a ser protagonista, en aquest cas, amb les sessions d’òpera de butxaca que se celebren al Saló d’Or. Enguany, hi haurà tres muntatges diferents, amb un total de nou sessions. La Traviata, de Giuseppe Verdi es farà els dies 3 i 24 de juliol, 7 i 21 d’agost; L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, es representarà el 10 i el 17 de juliol; mentre que La Bohème, Giaccomo Puccini, arribarà el 31 de juliol, el 14 i el 28 d’agost.

A més de l’òpera, el Sitgestiu Cultural tindrà un complet programa cultural amb altres funcions musicals, visites i tallers, entre d’altres. El programa es presentarà el proper  divendres 1 de juliol (a les 19h, al Museu de Maricel) amb un tast d’algunes de les propostes musicals que ompliran el seu cartell durant els mesos de juliol, agost i començament de setembre.