El Sitgescola incorpora la ‘Ruta Ramon Casas’ a la seva programació permanent

Els Museus de Sitges ofereixen visites guiades, tallers i activitats per a centres educatius de qualsevol edat

La Ruta Ramon Casas s’inclou per primera vegada, des d’aquest mes de gener, dins el ventall divulgatiu que ofereix el Sitgescola, el programa didàctic elaborat pel Departament d’Educació dels Museus de Sitges. La commemoració del 150è aniversari del naixement de l’artista modernista, amb Sitges com a seu de l’exposició central, ha impulsat la recuperació d’aquest itinerari guiat, que ja s’havia posat en marxa durant la darrera edició del Sitgestiu Cultural i que centra el seu recorregut en una trentena d’obres del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel.

La Ruta Ramon Casas s’afegeix a les fins ara existents de Santiago Rusiñol i el seu temps, Els tresors artístics de Maricel, El somni americà, L’església del baluard i Art contemporani. Cadascuna d’elles està dedicada a un museu o espai del patrimoni sitgetà i complementada amb tallers i activitats aptes per a totes les edats.

Paral·lelament als itineraris guiats inclosos en el programa educatiu del Sitgescola, els Museus de Sitges també ofereixen visites guiades sobre les diferents exposicions que acullen especialment adaptades per a centres educatius. Bon exemple d’això és la mostra Ramon Casas, la modernitat anhelada, que ja ha rebut la visita d’un total de 332 alumnes procedents d’escoles, instituts i universitats diferents. A més, ja hi ha 300 estudiants més d’uns altres nou centres educatius que han reservat la seva assistència.

La commemoració de l’Any Ramon Casas també es deixa notar en la programació dels tallers plàstics dels Museus de Sitges. Els tallers escolars, coorganitzats amb l’Escola Pia de Sitges i oberts als alumnes de qualsevol centre, dediquen vuit sessions al llarg del curs a mostrar el traçat artístic de Casas. I els tallers infantils, com el que es va fer la carta per lliurar als Reis d’Orient, també s’inspiraran excepcionalment durant aquest curs en un dels grans referent artístics del modernisme català.