El públic avala la programació del Sitgestiu Musical

La varietat de propostes i l’aposta per la música clàssica ha reunit gairebé un miler de persones durant el mes de juliol

Se li ha canviat el cognom –de Sitgestiu Cultural a Sitgestiu Musical– i, en conseqüència, se li han incrementat les propostes que tenen la música com a eix central. I, de moment, la resposta del públic ha sigut tan o més positiva que en anys anteriors. La programació dels Museus de Sitges per a aquest estiu va camí de superar les xifres de públic d’altres edicions. A finals de juliol, quan només es portaven tres setmanes de certamen, gairebé un miler de persones ja havien assistit o participat en qualsevol de les diferents activitats del Sitgestiu Musical 2017.

El cartell d’aquest any ha tornat a apostar per actes de petit format en què la qualitat s’imposi a la quantitat. Així, espais d’aforament reduït com el Racó de la Calma, el Saló d’Or del Palau de Maricel o la Sala Gòtica del Museu de Maricel s’han tornat a omplir per gaudir del jazz i l’òpera amb formacions locals o d’altres indrets del país. Una combinació que s’ha reforçat amb concerts de música clàssica amb els intèrprets premiats en la darrera edició del Concurs de Cant i Música de Cambra Mirabent i Magrans.

El Sitgestiu Musical 2017 encara la seva recta final sense que això suposi un descens de les activitats. Aquesta mateixa setmana, per exemple, amb motiu de la Festa Major, hi ha programada una jornada de portes obertes i una edició especial de la Peça del Mes dedicada a l’Àliga. Aquest element destacat del folklore sitgetà s’acaba d’incorporar a l’Inventari Patrimonial de la vila i, per tant, la seva conservació passa a ser responsabilitat dels Museus de Sitges.

Aquests últims dies d’agost també són la darrera oportunitat per a visitar la botiga temporal dels Museus de Sitges a Can Falç. La instal·lació de la Puntual ha permès redescobrir aquest nou espai museístic de Sitges amb un ampli ventall de marxandatge que inclou descomptes diaris en tots els seus productes.