El Palau de Maricel rebrà mig milió d’euros per a la seva reforma

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, confirma que els treballs es faran al llarg de l’actual mandat

El Palau de Maricel és un dels grans beneficiats pels nous plans de concertació que la Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament de Sitges, que sumen 1,2 milions d’euros en total. Aquests ajuts econòmics estan pensats per col·laborar amb els diferents consistoris de la demarcació de Barcelona en la realització de projectes de reformes, remodelacions o construccions. A Sitges, a més del Palau de Maricel, la Diputació participarà en les obres de millora del passeig de les Botigues i en la remodelació de l’edifici que acull l’Escola d’adults, Maricel TV i Ràdio Maricel. 

En el cas del Palau, l’Ajuntament disposarà de mig milió d’euros per part de la Diputació per poder finançar els dos milions amb què s’ha pressupostat la remodelació que necessita l’emblemàtic edifici construït per Miquel Utrillo. Es tracta d’una xifra a la qual també s’hi podria sumar, properament, una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La reforma del Palau de Maricel és una actuació prevista des de fa anys, però que havia estat pendent de finançament i projecte definitiu. Un cop reformats el Cau Ferrat i el Museu de Maricel i quan finalitzin els treballs de millora del Museu Romàntic – Can Llopis, la reforma del Palau esdevindrà el gran projecte del Consorci del Patrimoni de Sitges, junt amb l’ampliació de la Fundació Stämpfli.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que “es tracta d'una inversió molt valuosa i una clara aposta per la millora de les infraestructures a la nostra vila”. A més, ha confirmat que els projectes derivats “es faran al llarg de l’actual mandat”.