El Palau de Maricel i la Ruta de Ramon Casas protagonitzen les visites guiades d’estiu

Els itineraris pel Palau permeten apropar-se a la història d’aquest emblemàtic edifici

La campanya de les visites guiades d’estiu al Palau de Maricel comença aquesta setmana amb el doble format: per una banda, la visita guiada convencional, que es fa als matins i migdies de diferents dies de la setmana, i per una altra, les comentades amb concert de castanyoles, que es fan els dimecres al vespre. El programa del Sitgestiu Cultural incorpora una ruta més durant els mesos de juliol, agost i setembre: la de Ramon Casas pel Cau Ferrat i el Museu de Maricel.

Les visites al Palau de Maricel tenen dos formats i tots dos comencen aquesta setmana. En ambdós casos són visites comentades, on els participants tenen l’oportunitat de conèixer els diferents espais d’un dels edificis més emblemàtics de Sitges, construït ara fa cent anys per Miquel Utrillo per encàrrec del multimilionari nord-americà Charles Deering. Les visites recorren els salons d’Or, Blau i Capella, així com el claustre i les terrasses, on reben les oportunes explicacions i s’apropen a la història de l’edifici.

Les visites convencionals se celebren dos o tres dies a la setmana (vegeu el calendari a sota) en tres horaris: 11h en anglès; 12h en català i 13h en castellà. El preu d’aquestes visites és de 5 euros.

Per la seva part, les visites dels dimecres al vespre mantenen la mateixa ruta pels espais interiors de l’edifici, però finalitzen al claustre amb un concert de castanyoles acompanyat de música de Bach, Strauss, Bizet i Albéniz, mentre els assistents degusten una copa de cava, gentilesa de Freixenet. Aquestes visites es realitzen cada dimecres a les 19h i el preu és 12 euros.

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel també incorporen aquest estiu visites guiades, en aquest cas seguint l’obra de Ramon Casas que en aquests dos museus és explícita i abundant. La Ruta Casas s’ha programat amb motiu del 150è aniversari de l’artista, que se celebra enguany, i forma part de la Ruta Casas al Penedès, en la qual sis museus –inclosos el Cau i el Maricel– presenten un itinerari per les obres d’aquest artista en les seves col·leccions. En total, es tracta de 52 peces diferents, 22 de les quals corresponen al Cau Ferrat i 4 al Museu de Maricel.

La Ruta Casas pels dos museus sitgetans permet veure obres com Carro amb vuit mules de tir (1889), Noia de blanc en un pati blau (c. 1891), Ball al Moulin de la Galette (1890-1891) o Nu d’esquena (1894), entre moltes altres.

VISITES GUIADES D'ESTIU

Visites guiades al Palau de Maricel
Juliol: Dj. 7, Dm. 12, Dm. 19, Dj. 21, Dv. 22, Dm. 26, Dj. 28, Dv. 29
Agost: Dm. 2, Dj. 4, Dv. 5, Dm. 9, Dj. 11, Dv. 12, Dm. 16, Dj. 18, Dv. 19, Dm. 30
Setembre: Dj. 1,  Dv. 2
11h: English
12h: Català
13h: Castellano
5€ 

Visita pel Palau de Maricel amb concert de castanyoles + copa de cava
Itinerari a càrrec d’Agis, amb recital de Silvia Baqués i Vanessa Tello
Juliol: 6, 13, 20, 27
Agost: 3, 10, 17, 31
19h
12€

Itinerari Ramon Casas als museus de Sitges
Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel
Juliol: 13, 20, 27
Agost: 3, 10, 17, 31
Setembre: 7, 14, 21, 28
11h: English
12h: Català
13h: Castellano
10€

Visita guiada a la parròquia i el campanar