El Gremi d’Hostaleria premia els Museus de Sitges en el Sopar de l’Agremiat

L’entitat valora la seva aportació cultural a la vila i, en aquest any concret, l’organització de l’exposició central de l’Any Ramon Casas

Els Museus de Sitges han sigut un dels grans protagonistes del darrer Sopar de l’Agremiat del Gremi d’Hostaleria de Sitges. L’entitat gastronòmica ha distingit el Consorci del Patrimoni amb el guardó Amics Predilectes en reconeixement a la seva tasca cultural en favor de Sitges. Un premi a la seva trajectòria museística i, particularment, a la reobertura del Cau Ferrat i del Museu de Maricel d’ara fa dos anys i a la seva elecció d’aquest any com a seu de l’exposició central de l’Any Ramon Casas.

L’altre premi Amics Predilectes de la gala se l’ha endut Àlex Gorina, exdirector del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que sempre ha mantingut una estreta relació amb la vila. Junt amb ell, també s’han reconegut els restaurants El Tros (de la família Vaccaro), Cal Pinxo (de la família Ribera) i Maricel (de la família Capo), que aquest 2016 commemoren el seu 25è aniversari.

La menció especial de la nit ha sigut per a l’Hotel Subur (de la família Matas i Arnalot), que celebra el seu centenari. I els Tastets de l’Any s’han lliurat a Leopoldo Martí i Vila per la seva trajectòria professional en el món de la gastronomia i a l’empresa Coca-cola per haver col·laborat en molts esdeveniments gastronòmics del Club de Tast.

La gala, que s’ha celebrat a l’Hotel Dolce i s’ha amenitzat amb les actuacions d’un grup de dansa l’Institut of the Arts Barcelona i de l’humorista Jordi LP, ha finalitzat amb el lliurament de diplomes als tres primers classificats del Sitges Tapa a Tapa 2015. En aquest cas, el jurat va escollir El Cable, Red Velvet i La Kassoleta, mentre que el públic va optar pel Sirka, el Pic Nic i el Red Velvet.