El Cau Ferrat suma esforços de visualització i projecció amb altres edificis patrimonials

L’associació de Cases Icòniques de Catalunya aplega edificis, amb preuades col·leccions, que són llegat d’artistes, escriptors i gestors

La flamant associació de Cases Icòniques de Catalunya, en la qual participa el Cau Ferrat, comença a caminar. L’associació es va presenta ahir a Barcelona, on va exposar els seus objectius, que tenen com a finalitat sumar esforços per donar visibilitat a aquests edificis patrimonials i cooperar en projectes i actuacions d’interès comú entre els seus integrants.

L’associació de Cases Icòniques de Catalunya integra el Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges, la Vil·la Casals (el Vendrell); la casa de Ramon Casas a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages); el Museu Duran i Sanpere (Cervera); el Mas Miró (Mont-roig del Camp); la Casa Rafel Masó (Girona); la Casa Vicens i la Casa Amatller a Barcelona. A més, també compta amb la participació de l’empresa Cases Singulars, especialitzada en la gestió turística d’edificis patrimonials.

Els membres de l’associació tenen en comú gestionar edificis de valor patrimonial que són llegat d’artistes, escriptors, arquitectes o gestors culturals, com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals, Rafel Masó i Agustí Duran i Sanpere. Es tracta d’edificis gestionats per consorcis, museus, fundacions i altres organismes –públics i privats–, que tenen com a objectiu preservar i difondre els seus respectius llegats i col·leccions.

Cases Icòniques de Catalunya aplega les inquietuds d’aquests organismes, però també les necessitats comunes i estratègiques. Els seus llegats, memòries, valors patrimonials i usos culturals les fan protagonistes de programes compartits i la voluntat de visualitzar-se en el mapa cultural i turístic del país.

El proper 25 de maig, Món Sant Benet acollirà la segona Jornada de Cases Icòniques, on es tractaran les actuacions de comunicació en l’àmbit digital, polítiques museístiques i gestió sostenible del turisme i l’equilibri territorial. Hi participaran experts d’aquests diferents àmbits. La primera Jornada de Cases Icòniques es va realitzar el mes d’abril del 2015 a la Vil·la Casals del Vendrell.