El Cau Ferrat ja té el seu catàleg de pintura i obra impresa

Raona el conjunt de les pintures i dibuixos del museu, de la mà de 25 experts

Ha estat una de les obres més esperades, per la seva dimensió i, al mateix temps, per la seva cabdal importància. Es tracta del Catàleg de pintura i obra sobre paper impresa del Cau Ferrat, editat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, i que es va presentar el passat divendres al mateix Cau Ferrat.

L’obra cataloga i raona el conjunt de les pintures i dibuix del Cau Ferrat, tant de les peces exposades com les que formen part del fons però no han estat mai exhibides. El Catàleg pretén, per una banda, donar a conèixer el conjunt de la col·lecció de dibuixos i pintures de Santiago Rusiñol, de forma completament exhaustiva, a la comunitat científica; i, per una altra, facilitar-ne el coneixement a totes les persones interessades en aquesta artista i col·leccionista en concret, i en l’art en general.

El Catàleg analitza les obres del Cau Ferrat estructurant-les en tres períodes: els segles XIV al XVII, el XIX i el XX i les obres incorporades a la col·lecció a partir de 1932, quan la Junta de Museus es va fer càrrec del llegat de Rusiñol per convertir-lo en museu públic. En l’elaboració dels textos han participat 25 autors de reconegut prestigi: Cristina Alcalde, Cristina Armentia, Ana Arregui, Bonaventura Bassegoda, Ricard Bru, Miguel Ángel Codes, Ignasi Domènech, Victòria Durá, Glòria Escala, Isabel Fabregat, Francesc Fontbona, Mireia Freixa, Mikel Lertxundi, Albert Martí, Francesc Miralpeix, Vinyet Panyella, Susanna Portell, Francesc Quílez, Aitor Quiney, Artur Ramon, Francesc Ruiz, Juan San Nicolás, Eliseu trenc, Eduard Vallès i Albert Velasco.

La presentació de les obres estan acompanyades d’estudis relacionats amb els mateixos artistes. El director (e.f) de Museus de Sitges, Pere Izquierdo, subratlla en el text de presentació que “aquesta és una obra coral, en la qual hi participen els millors especialistes que hem trobat per a cada tema, que hi ha esmerçat esforços durant els anys de preparació del catàleg”. El Catàleg també inclou un acurat estudi sobre Santiago Rusiñol, la seva obra i col·leccions i el Cau Ferrat, a càrrec del cap de col·leccions de Museus de Sitges, Ignasi Domènech.

El llibre està editat en català i en anglès, té un cost de 31 euros i és a la venda a la botiga dels museus. La presentació es va fer divendres a la planta baixa del Cau Ferrat, amb les intervencions de l’historiador de l’art Francesc Fontbona, Pere Izquierdo i Ignasi Domènech.