El Cau Ferrat col·labora en l’exposició de Rusiñol a Girona

La mostra presenta un dibuix de Rusiñol, una escultura de Clarasó, una carta d’Oller i l’àlbum del senyor del Cau

El Cau Ferrat ha prestat quatre obres del seu fons a l’exposició Santiago Rusiñol en terres gironines, que va inaugurar dissabte el conseller de Cultura, Santi Vila, al Museu d’Art de Girona. L’exposició està comissariada per la directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, i la que va ser comissària de l’Any Rusiñol, Margarida Casacuberta, i reuneix 26 olis i una vintena de dibuixos, a més de correspondències i fotografies d’època, que testimonien la vinculació de Rusiñol amb les comarques gironines.

Entre les obres exposades a Santiago Rusiñol en terres gironines n’hi ha quatre prestades pel Cau Ferrat. Es tracta d’un dibuix del mateix Rusiñol: Hospital i escalinata de la catedral de Girona(c. 1878); una escultura de bronze, fusta i seda d’Enric Clarasó: Anant pel món (c. 1890); una carta manuscrita de Narcís Oller felicitant Santiago Rusiñol (1895); i el volum I de l’Àlbum Rusiñol, un llibre relligat en tapa dura, que conté dibuixos, cartes, manuscrits, impresos, retalls de premsa i fotografies d’època entre els anys 1880 i 1894.

L’exposició aplega una selecció de les obres més representatives de les estades de l’artista en les terres gironines, especialment en poblacions com Girona, Arbúcies, Ripoll, Olot o Puigcerdà. Les obres provenen de col·leccions particulars, museus, arxius i biblioteques. El recorregut de l’exposició és d’ordre cronològic i exhibeix exemplars de la premsa de l’època com  La Il·lustració Catalana o La ilustración artística entre d’altres, que testimonien l’interès de la critica artística per l’obra de Rusiñol.

Aquesta és la segona exposició recent organitzada pel Museu d’Art de Girona, que mostra obres del Cau Ferrat. L’any passat, el Cau va ser el museu convidat a Girona i va presentar quinze peces dels seus fons, especialment dibuixos de Santiago Rusiñol, Ramon Casas i Miquel Utrillo, entre d’altres.

Museus de Sitges organitzarà una sortida cultural a Girona el proper mes de juny per visitar l’exposició Santiago Rusiñol en terres gironines. La sortida s’havia de fer inicialment aquest dimecres coincidint amb el festival Temps de flors, però s’ha hagut d’anul·lar a causa de les previsions de pluges. Els interessats a apuntar-s’hi, poden fer-ho trucant al 93 894 03 64.