El Cap de la Vila acull un trosset de Maricel en la catifa central del Corpus

Els Museus han organitzat l’altar de la processó, un taller familiar, la decoració del Racó de la Calma i el tradicional Ou Com Balla

La forta pluja que ha caigut aquest diumenge ha obligat a suspendre la Processó del Santíssim Sagrament però no ha pogut impedir la realització de la catifa i l’altar de Corpus al Cap de la Vila per part dels Museus de Sitges. Una vintena de treballadors de la casa, ben acompanyats d’amics i familiars, ha donat forma a una composició floral que recreava el centenari escut de Maricel i un fragment de la terrassa del Palau de Maricel amb alguns dels seus elements més característics: les rajoles, les torretes, els geranis i els òculs que, precisament, estan en procés de restauració.

Capitanejat per Montse Curtiada i Pep Pescual, el personal dels Museus de Sitges ha pogut gaudir d’una jornada diferent en què han pintat el terra, han desfullat les flors, han col·locat els pètals allà on tocava segon el disseny previst i ho han culminant tot plegat amb un àpat de celebració. Un encàrrec –el d’assumir la catifa i l’altar de Corpus del Cap de la Vila– que a, nivell extern, reconeixia la importància i el lideratge dels Museus dins el context cultural de la vila i que, a nivell intern, ha enfortit el companyerisme i la relació entre els mateixos treballadors.

La participació dels Museus de Sitges al Corpus d’enguany s’ha completat, com és tradicional, amb la celebració d’un taller familiar, l’ornamentació del Racó de la Calma i l’organització de l’Ou Com Balla al pati del Palau de Maricel. A més, a dins els Museus, dues de les obres que cobren més protagonisme durant aquestes dates són la Nena de la clavellina, de Santiago Rusiñol i que s’exposa al Cau Ferrat, i La processó de Corpus, d’Arcadi Mas i Fondevila i que llueix al Museu de Maricel. Al voltant de 2.000 persones han participat en el conjunt d’aquestes activitats.