‘Carn i ferro. Fantàstic & Terror’

3 octubre 2014 a 12 octubre 2014
Palau de Maricel

La discogràfica Bestiarie reunirà al Palau de Maricel una sèrie de serigrafies en tinta negra en una exposició que pretén homenatjarTetsuo, film dirigit per Shinya Tsukamoto, i considerat com a fundacional del moviment cinematogràfic ciberpunk. Els artistes, que exposaran la seva obra són Liqen, Alonso Urbanos, Nando Vázquez, 

El distingit il·lustrador Liqen, ha pintat, en la seva faceta d'street art, murals coloristes i detallats a murs d’arreu del món, a més d'exposar a llocs com l'Opera Gallery de Nova York o tenir presència a fires com la International Contemporary Art Fair de Miami. 

Alonso Urbanos ha exposat els seus dissenys al Museu Nacional del Romanticisme de Madrid, entre altres espais i ha dissenyat recentment les portades de les cintes de cassettes que ha produït la discogràfica Bestiarie, segell discogràfic editorial dedicat a publicar obra gràfica i treballs musicals relacionats amb la música ambientindustrialmetal noise i responsable de la producció de l'exposició. 

L'il·lustrador gallec Nando Vázquez ha exposat a diversos espais de l'Estat espanyol  i de Mèxic, i presentarà el seu treball, conjuntament amb l'obra gràfica de Miguel Sueiro, creador de Bestiarie.   

Les obres seran exposades en un format de 70 x 100, han estat inspirades en la relació de l'ésser humà del segle XX amb la màquina que Tsukamoto plasma amb el film Tetsuo, no com una lluita, sinó com una fusió que dona lloc a un nou home, a l'home tecnològic d'avui dia. Aquesta exposició pretén homenatjar una pel·lícula que, tot i haver complert 26 anys, segueix tan vigent com el dia de la seva estrena. 

Shinia Tsukamoto és un realitzador que s'ha preocupat de manera especial per les pors de l'home modern, per l'enfrontament entre la carn i la tecnologia que el rodeja. Tetsuo, el seu primer èxit internacional, pot ser considerada com una apologia cyberpunk que busca punts de fuga en el llenguatge cinematogràfic utilitzant la plàstica de les imatges com a fil conductor d'un discurs surrealista.

Les serigrafies de l'exposició es posaran a la venda en línia a la pàgina web: www.fleshandiron.com

L'il·lustrador Carles Ganyarul (Ganya) presenta, també al Palau de Maricel, la seva col·lecció de dibuixos basada en escenes de pel·lícules del gènere fantàstic i de terror. Aquesta exposició ofereix la particular visió que té aquest dibuixant i amant del cinema d'una sèrie de pel·lícules que considera que han deixat una empremta en la memòria cinèfila. 

Les il·lustracions, en blanc i negre i fetes en llapis grafit sobre fusta, reviuen clàssics del cinema com Nosferatu (1922) o La novia de Frankenstein (1935) fins a títols més actuals com Alien vs Predator (2004), King Kong (2005) o Matrix Reloaded (2003), entre d’altres. Personatges i pel.lícules que ja son icones cinematogràfiques com DràculaTerminator, 2001 una Odissea a l’Espai, Taxi driverWolverineJason, o Freddy,  també hi tindran presència.

Ganya es va iniciar en el dibuix als 31 anys, relativament tard, tot i ser fill de pintor i il·lustrador. Ha estat vinculat des de sempre al món del cel·luloide, tant per la seva condició de cinèfil com pels seus estudis de direcció de cinema i la seva carrera de productor de televisió. La seva capacitat per recrear escenes i rostres mítics i el contrast del blanc i el negre, és el que preval en aquesta col·lecció que segons l'autor, "pretén homenatjar el setè art".