Presentació '1r volum del Catàleg complet de Ramon Casas (Galeria Gothsland)'

dimecres 3 abril 2019 - 18:00

Lloc: Museu del Cau Ferrat.

Descripció: El llibre, editat per la galeria Gothsland, es presenta amb motiu de l'exposició monogràfica de Ramon Casas, amb la qual se celebra el 40è aniversari de la galeria Gothsland al carrer Consell de Cent, coneguda com el carrer de les galeries d'art a Barcelona.

La publicació, coordinada per Gabriel Pinós, és el primer volum del catàleg complet del conjunt de tota l'obra de Casas. S'han realitzat 3 edicions: en castellà, català i anglès en la qual es cataloguen més de 1.000 obres. Compta amb la col·laboració de diferents experts en l'artista, com: Emiliano Cano, Sebastià Sánchez Sauleda, Fàtima López, Jordi Sánchez i Ruiz, Santi Barjau, Vicente de la Fuente, Joan C. Bejarano i el mateix Gabriel Pinós. No obstant això, es tenen documentades més de 3.200 obres que seran publicades en futurs volums. 

A més, en la publicació es reuneixen per primera vegada el màxim conjunt d'obres realitzades durant la seva estada a París amb motiu de l'Exposició Universal de 1900. Es publiquen 53 cartells publicitaris creats per Casas. També s'aporta documentació i informació inèdita de la relació amb el magnat nord-americà, Charles Deering, entre altres.

Ramon Casas. Obra completa s'estructura en 11 blocs temàtics en el qual es tracten en profunditat els aspectes en els quals Casas va sobresortir, com el conjunt de tots els cartells publicitaris de la seva obra, el tractament del folklore i la seva passió pels toros, París i l'Exposició Universal de 1900, la seva passió pel ciclisme i l'automobilisme, l'autoretrat, Júlia - la seva musa i esposa-, la relació amb el magnat nord-americà Charles Deering, Casas com a cronista social, retratista de la societat civil contemporània i el menys conegut tractament de l'art popular, com les rajoles d'arts i oficis que va denominar els Avançaments del segle XIX.