Sitgestiu 2019

COMPRA LA TEVA ENTRADA

DESCARREGA’T EL PROGRAMA

Jazz al Cau
Retrio

Juliol: 9 · 16 · 23 · 30
Agost: 6 · 13 · 20 · 27
Dimarts
MUSEU DEL CAU FERRAT
19 h / 12 €
Amb copa de cava

Òscar Ferret, piano / Josep “Pinyu” Martí, bateria / Joan Pinós, contrabaix
Una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major i les obres de compositors com Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens… Tot amb diferents ritmes que van des del jazz i el swing fins a la música tradicional.

 

Quartet Toldrà

Juliol: 11
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava

Miquel Muñiz, violí / Marta Rosselló, violí / Xavier Rotger, viola / Carmela Cristos, violoncel
Aquest quartet de corda, guanyador del 2n premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, ha escollit com a peça central del concert, el romanticisme de Mendelssohn amb el Quartet núm. 1 Op. 12. El concert es complementarà amb una peça d’Edvard Grieg i amb la mediterraneïtat de les “Vistes al mar” d’Eduard Toldrà.

  

Ayelén Mose

Juliol: 18
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava 

Ayelén Mose, soprano, Anna Crexells, piano
La soprano italo-argentina, guanyadora del 3r premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, ens proposa un concert titulat “Músiques del món” amb el qual farà un repàs de la música vocal dels diferents països dels quals ella ha rebut influències. En el recital estarà acompanyada per la pianista Anna Crexells.

 

Antón & Maite piano duo

Juliol: 25
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava

Antón Dolgov, piano / Maite León, piano
Formació guanyadora del 1r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest duo de piano ha estat guardonat darrerament amb nombrosos premis internacionals. Ens proposa un potent concert amb obres clàssiques de Mozart, Mendelssohn i Schubert i una obra sorprenent de l’americà Bolcom.

 

Lalit Worathepnitinan

Agost: 1
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava 

Lalit Worathepnitinan, soprano / Anna Crexells, piano
Guanyadora del 1r premi de cant de Concurs Mirabent i Magrans, aquesta jove soprano tailandesa presenta un programa on fa un repàs per 250 anys d’història de la música vocal. Des de Bach fins a Menotti, passant per Mozart, Verdi i Puccini, entre d’altres. Al piano, Anna Crexells, garantia de musicalitat.

  

Quartet Altimira

Agost: 8
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava 

Maria Florea, violí / Luís Peña, violí / David Andújar, viola / Mariona Tuset, violoncel
Guanyadors del 3r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest quartet de corda presenta un programa amb peces de dos compositors essencials de la història de la música, Haydn i Beethoven. Amb aquesta audició podrem comparar dos diferents estils de composició, tots ells dins del període del classicisme.

  

Yeani Lee

Agost: 29
Dijous
RACÓ DE LA CALMA
21 h / 12 €
Amb copa de cava

Yeani Lee, soprano / Anna Crexells, piano
Guardonada amb el 2n premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans i acompanyada al piano per la sensibilitat d’Anna Crexells, la soprano coreana interpretarà un programa ple de contrastos, combinant oratori, lied i àries d’òpera. Escoltarem peces de Haydn, Ronald, Mozart o Gounod, entre d’altres.

 

Cavalleria Rusticana, de Pietro Mascagni
Petita Companyia Lírica de Barcelona

Juliol: 14 · 21
Agost: 4
Setembre: 1
Diumenge
PALAU DE MARICEL
19 h / 20 €
Amb copa de cava

Santuzza: Numil Guerra / Anna Tobella / Turiddu: Facundo Muñoz / Vicenç Esteve / Alfio: Lucas Groppo / Joan García Gomà / Mamma Lucia: Claudina Vallès Lola: Cristina Escolà / Piano: Elke Sanjosé 
Cavalleria Rusticana se situa en un poble sicilià a finals del segle XIX. És una història d’amor, gelosia, traïcions, venjança i mort. Òpera verista per excel·lència, és una de les òperes més representades. La seva popularitat s’ha mantingut fins als nostres dies, en part, perquè alguns fragments musicals, com el famós intermezzo, han estat utilitzats en moltes bandes sonores de pel·lícules.

  

Madama Butterfly, de Giacomo Puccini
Petita Companyia Lírica de Barcelona

Juliol: 28
Agost: 11 · 18 · 25
Diumenge
PALAU DE MARICEL
19 h / 20 €
Amb copa de cava

Madama Butterfly: Núria Vilà / Pinkerton: Facundo Muñoz / Suzuki: Numil Guerra / Sharpless: Lucas Groppo / Goro: Carlos Ortiz / Piano: Elke Sanjosé
Ambientada a Nagasaki, explica la tràgica història de la geisha Cio-Cio San, més coneguda com a Madama Butterfly. Seduïda per Pinkerton, un oficial de la marina nord-americana, es casa amb ell, esperant que el seu matrimoni sigui per sempre. Fruit d’aquest xoc de cultures, a Cio-Cio San només li queda l’opció de la mort per salvar el seu honor.

 

Capvespre de lluna plena a Maricel

Juliol: 17
Dimecres
Agost: 16
Divendres
MUSEU DE MARICEL
PALAU DE MARICEL
21 h / 12 €
Amb tast de Malvasia

Vine a conèixer el conjunt de Maricel com no l’havies vist mai. Et traslladem a l’època d’esplendor descobrint el seu passat. T’expliquem la història dels seus creadors, el col·leccionista nord-americà Charles Deering, l’enginyer i promotor artístic Miquel Utrillo i l’escultor Pere Jou. En acabar el recorregut oferirem un tast de Malvasia al Claustre davant la mar, amb la lluna plena com a protagonista.

  

Del Museu al plat: Tasta el Sitges més mariner

Juliol: 20
Agost: 3
Dissabte
MUSEU DE MARICEL
CAN FALÇ
19 h / 20 €
Amb copa de vi i arròs mariner

Viu una experiència inèdita, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, on l’art i la gastronomia es fusionen. Visita guiada al passat sitgetà dins el Museu de Maricel, recorrent els racons més mariners de la Vila fins arribar a Can Falç per degustar un plat típic de pescadors.

  

Taller familiar: El vestit de l’Arlequí
Taller dedicat a l’exposició dels Realisme(s) a Catalunya (1917 - 1936) del Picasso clàssic al Dalí surrealista

Juliol: 10 · 24
Dimecres
RACÓ DE LA CALMA
18 h / 4 €

Els nens i nenes entraran al Museu de Maricel per conèixer de ben a prop l’Arlequí que va pintar Picasso. Es fixaran en el seu vestit de rombes, amb la cara, les mans, el barret, però a l’hora de fer el taller ens trobarem que l’Arlequí ha perdut part del seu vestit. N’hi fem un?

 

Taller familiar: La Festa Major a la samarreta

Agost: 7 · 14
Dimecres
RACÓ DE LA CALMA
18 h / 4 € 

En aquest taller ajudarem als nens i les nenes a pintar la seva samarreta de Festa Major, així podran lluir una samarreta única, original i molt artística!

  • Recorda portar una samarreta per pintar.

 

Exposició: Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista

05.07.19 / 13.10.19
MUSEU DE MARICEL

Els nous realisme(s) a Catalunya tenen els seus referents en el primer cubisme i en els conceptes del primitivisme i mediterranisme de principis del segle XX, que van esdevenir eixos definidors del Noucentisme. L’estètica mediterrània i l’especulació formal del cubisme eren part de l’essència d’aquest classicisme renovat. 

De dimarts a diumenge, de 10 h a 20 h

Visites guiades (dimarts)

15h Anglès
16h Castellà
17h Català
5€

 

Centre Cultural Miramar

De dilluns a divendres
de 10 a 15h i de 18 a 20h

Dissabte i diumenge
d’11 a 14h i de 18 a 21h

Planta baixa

Gin i Mingote: dos amics de Sitges
05.07.19 / 25.08.19 

Portes Fundació Ave Maria
31.08.19 / 30.09.19

1a planta

Multi-Univers, d’Anna Monzó
08.06.19 / 21.07.19 

Orquídies i peixos, de Marga Miret
26.07.19 / 25.08.19 

Esse, d’Albert Llobet
31.08.19 / 29.09.19

 

Museus de Sitges

Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel
01.07.19 / 30.09.19
De 10 a 20 h
Tancat els dilluns
Entrada 10 €

El Museu del Cau Ferrat va ser fundat el 1893 per l’artista, escriptor i col·leccionista Santiago Rusiñol com a casa-taller on es conserva plenament l’esperit modernista. El Museu de Maricel mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme del segle XX a través de les col·leccions d’art del Dr. Jesús Pérez- Rosales i de la Vila de Sitges. 

Visites guiades (de dimecres a diumenge)

15h Anglès
16h Castellà
17h Català

  

Fundació Stämpfli – Art Contemporani

01.07.19 / 30.09.19
Divendres
De 17 a 20h · 5 pm to 8 pm
Dissabte i diumenge
D’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Entrada 5 €

L’ampliació de les instal·lacions culmina el projecte de Peter i Anna Maria Stämpfli, aplega a Sitges una col·lecció d’artistes de prestigi internacional especialment en Art Cinètic. A les noves sales hi ha una completa selecció de l’obra de Peter Stämpfli, bona part de la qual no s’havia vist mai abans a l’Estat espanyol.

Visites guiades

12 h català dissabte
12 h castellà diumenge

  

Palau de Maricel 

Juliol
11 · 12 · 13 · 18 · 19 · 20 · 25 · 26 i 27

Agost
1 · 2 · 3 · 8 · 15 · 17 · 22 · 29 · 30 i 31

Entrada 5 €

El conjunt artístic i arquitectònic de Maricel (1910-1918) va ser construït per Miquel Utrillo per encàrrec de l’industrial i col·leccionista Charles Deering. La part de terra, coneguda com a Palau de Maricel, estava destinada a mostrar les col·leccions que avui s’exposen al Chicago Institute of Art.

Visites guiades

11h anglès
12h català
13h castellà

 

Museus de Sitges

Museu del Cau Ferrat

Els dimarts quan es realitzi el muntatge de l’activitat del Jazz no es podrà visitar la planta baixa del Museu del Cau Ferrat a partir de les 18.30 h. El preu de l’entrada tindrà una reducció.