El Palau de Maricel acull dos concerts del festival Creative Connexions

El certamen uneix des de Sitges els trets més significatius de les cultures catalana i irlandesa

La sisena edició del festival Creative Connexions ja està en marxa per a oferir la millor fusió de les cultures catalana i irlandesa en un intens cap de setmana d’activitats. Sitges s’ha convertit, en els darrers anys, en l’enclavament que millor uneix els trets més significatius d’aquestes dues realitats nacionals. En aquesta ocasió, el certamen està enfocat a oferir una mostra encara més àmplia de concerts de qualitat, que es completaran amb propostes per a tota la família i actes itinerants que passejaran bocins de cultura tradicional però també contemporània per tota la vila. 

Un d’aquests indrets és el Palau de Maricel, que dissabte al matí acollirà una doble actuació musical. En primer lloc, la de l’intèrpret català Xavier Díaz-Latorre, amb una llarga trajectòria internacional i especialista en instruments de corda polsada com la guitarra i el llaüt, que se centrarà en músiques irlandeses i catalanes de l’època del Renaixement. Just després, el torn serà per a l’irlandès Simon Morgan, un dels principals vocalistes de l’illa maragda i convidat habitual de les millors orquestres d’Europa, que oferirà un recital que enllaçarà des de cançons populars fins a ritmes big band.

Més enllà de la música, la dansa, el teatre i la literatura, el festival Creative Connexions també inclou degustacions de la gastronomia sitgetana i itineraris guiats per tal d’admirar l’extens patrimoni arquitectònic de la vila. Una finestra oberta a les essències culturals d’Irlanda i Catalunya des del bell mig de la Mediterrània.

PROGRAMACIÓ AL PALAU DE MARICEL
Dissabte 27 d’octubre

A les 12h
Concert de músiques irlandeses i catalanes del Renaixement

A les 13h
Concert vocal ‘The Mornings’